Szégyen! Pécsett győzött a gyűlöletkampány

Hoppál Péter kulturális államtitkár, pécsi Fidesz-elnök a múlt pénteken arra kért minden pécsit, hogy ne adjanak helyet a szerinte Soros eszmeiségét követő Emberség Erejével Alapítványnak. A megfélemlítés ahol kellett, célhoz vezetett, felmondtak nekik.

A szabadpecs.hu adta hírül, hogy

Az embertelenség ereje időlegesen felülkerekedett az Emberség Erejével Alapítványon.

A biztosnak tűnő helység tulajdonosa visszakozott attól, hogy kiadja a több éve működő pécsi karitatív szervezetnek az irodát, amit a Nyílt Társadalom Alapítványtól nyert 130 millió forintból rendeztek volna be.

Nem mehetnek a pécsi  Király utcában lévő Reggelibe. Hiába állapodtak meg erről a hely albérlőivel, akiknek a szerződésük szerint szabad lehetőségük van tovább értékesíteni a szabad helyeket. A főbérlő arra kérte őket, hogy mégse adják ki a helyet az Emberség Erejével-nek.

Győzött a gyűlöletkampány! De….

A portál szerint

azért az nagyon más fényben tünteti fel Hoppálék városi felhívását, hogy szinte kizárt az, hogy akkor ne tudták volna, hogy az alapítványnak már megvan a biztos helye. Ami most ugye nincsen mégsem. Nem beszélve arról, hogy a Páva-Hoppál-Csizi-trió a néhány éve a saját maguk által elfogadott “Pécsi Alkotmány” elveivel igencsak ellentétesnek tűnő nyilatkozat elfogadására készül a csütörtökön 9 órakor az év utolsó rendes pécsi közgyűlési ülésén.

Ajánljuk mindenkinek a Nappali/Reggeli csapatának a közleményét, annak minden egyes sorát. Respect!

„Kedves Pécsiek!

Néhány hónapja megkeresett minket az általunk régóta ismert, és nagyra becsült Emberség Erejével Alapítvány vezetősége, és szóban megállapodtunk abban, hogy a Nappali feletti galérián egy co-working irodát nyitnak, ahonnan az Open Society Foundations által finanszírozott új regionális civil támogatási programjukat is koordinálják majd.

A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal.
Aggodalmukat megértjük és elfogadjuk, az együttműködéstől kénytelenek vagyunk visszalépni. Ezzel nem csak, hogy egy pezsgő kreatív civil központ közelségét veszítjük el, de jelentős anyagi kár is ér minket, hiszen az alapítvány bérleti díjat és értéknövelő beruházást is finanszírozott volna az épületben. A gyűlöletkeltő politikusok és médiamunkások helyett mi szégyelljük magunkat, ezzel szemben minden tiszteletünk a helyi emberek boldogulásáért dolgozó civil szervezeteké!

Szép Tamás, Felcser Dávid

városukat szerető pécsi polgárok

Nappali Bár”

Egy hozzászólás itt: “Szégyen! Pécsett győzött a gyűlöletkampány

 • Avatar
  2017.12.14 - 15:51
  Közvetlen hivatkozás

  Ez volt Európa kulturális fővárosa?
  Ez volt az öntudatos bányászok ,ipari munkások,gondolkodó főiskolások ,egyetemisták városa?
  Ez volt a befogadó ,értelmes város?
  Mi lett belőle?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük