Orbán kedvenc arab üzletembere ott volt a parlamentben

Zaid Naffa, az Orbán-kormány kedvenc jordán üzletembere vendégként, a karzatról nézte végig az országgyűlési képviselők eskütételét. Az nem számít, hogy megbukott a terrorátvilágításon és annak a Gaith Pharaonnak is a haverja volt, akit a terrorizmus támogatásáért körözött az FBI és az Interpol. 
[mnky_ads id=”10551″]

Zaid, a szerteágazó Naffa család budapesti feje Jordánia tiszteletbeli konzuljaként épített ki szoros kapcsolatot fideszes politikusokkal. Testvére, Oszama Naffa a keleti nyitás zászlóshajójának tekintett Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. arab országokért felelős kereskedelmi igazgatója, majd Magyarország nagykövete lett az Egyesült Arab Emirátusokban, Tarik pedig Jordániában tiszteletbeli magyar konzul.
[mnky_ads id=”10552″]

Zaid Naffa tavaly lett igazán híres, amikor kiderült az FBI által is körözött – de 2017 januárjában elhunyt – szaúdi üzletemberrel, Gaith Pharaonnal együtt kérelmet adott be a magyar hatóságokhoz, hogy megszerezze az állampolgárságot. A szaúdi milliárdos kérelmét Áder János köztársasági elnök utasította el, Zaid Naffaé pedig a Terrorelhárítási Központ átvilágításán akadt fenn a kockázatok miatt. Zaid Naffa egyébként már az első Orbán-kormány idején is kérte a magyar állampolgárságot, de akkor is elbukott a nemzetbiztonsági átvilágitáson.

Demeter Márta is azt kérdezi, mit keresett Zaid Naffa a parlamentben?

Az LMP-s Demeter Márta közzétett a Facebookon két fotót, ezek is látszik, hogy Zaid Naffa is ott volt vendégként az országgyűlés alakuló ülésén. Mégis mit keresett a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, Ghaith Pharaont Magyarországra lobbizó Zaid Naffa a parlamenti alakuló ülésen?? – kérdezi Demeter Márta.

(Forrás: 24.hu, Facebook)

Kapcsolódó:

Zaid Naffa hiába nemzetbiztonsági kockázat, az Orbán-kormány tiszteletbeli konzulnak jelölte

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük