Orbán nyert!

A Nézőpont Intézet teljes mértékben független felmérésén, melyet ezer ember részvételével végeztek, természetesen Orbán Viktor nyert. Ki gondolta volna?

1000 fideszes szavazott?

A Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékos, míg a Jobbik vezetője 30 százalékos mutatóval ma Magyarország két legkevésbé népszerű, míg Orbán Viktor (Fidesz) 54 százalékkal és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) 43 százalékos mutatóval a két leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök

– ez derül ki a Nézőpont Intézet 2018. január 15. és 18. között, 1000 fő megkérdezésével készült, országosan reprezentatív felméréséből.

Azt pontosan nem tudni, hogy miből derítette ki a neves intézet, hogy melyik megkérdezettnek dobog bal- illetve jobboldalon a párt-szíve, de az alábbiakat közölte megkérdőjelezhetetlenül:

“Gyurcsány Ferencről ugyan a baloldaliak 78 százaléka mondta azt, hogy szeretné „fontos politikai pozícióban” látni, de minden más párt szavazói és még a rejtőzködők is berzenkednek tőle, ennek köszönhető rossz helyezése. Hasonló a helyzete Vona Gábornak, akit a felmérések szerint visszaszorulóban lévő Jobbik-tábor 91 százaléka kedvel, a többi párt támogatóinak azonban közel 80 százaléka elutasít. Beszédes, hogy Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort jelenleg a magyarok több mint fele nem szeretné „fontos pozícióban” látni”

illusztráció: nézőpont

A feltett kérdés ez volt:

A következőben politikusokat fogok felsorolni. Kérem, mondja meg, hogy mennyire szeretné őket fontos politikai pozícióban látni! Kérem azt is mondja meg, ha nem ismeri az adott politikust!

És a konklúzió, amiért az egész jelentés született feltehetően a közpénzünkből:

“Ezzel szemben egyedül a lista élén álló Orbán Viktor Fidesz-elnök tudta elnyerni a magyarok több mint felének (54 százalék) bizalmát. A legkevésbé elutasított pártelnök Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, de alacsonyabb mutatóinak hátterében az is lehet, hogy ismertsége 19 százalékponttal elmarad a hivatalban lévő miniszterelnökétől.”

Imádunk gyűlölni

Mi a „jó anyag” a sorosozásban?

3 hozzászólás

 • 2018.01.28 - 11:32
  Közvetlen hivatkozás

  A felmérés hol készült? Ezt soha nem írják oda. Az 1000 emberből mennyi volt a budapesti, mennyi volt a pld. Somogy megyei, vagy mennyi volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a Miskolci, a Gergelyugornyai stb. Mert bizony az sem mindegy, hogy hol kérdezik meg az embereket. Kéremszépen már általános iskolában tanítják, hogy egy eredmény akkor számit, ha mellett van, hogy …. m i h e z k é p e s t ……

  Válasz
 • 2018.01.28 - 11:50
  Közvetlen hivatkozás

  EBBÖL AZ KÖVETKEZIK HOGY ORBAN SIMÁN BUKHAT.CSAK AZ ÖSSZES ELLENZEKINEK AZ EGYENIBEN BE KELL ALLNI JOBBIKOS JELÖLT MÖGÉ.FORDITVA NEM MUKODIK DE A BALOSOK PRAGMATIKUSABBAK.EZT MEG KELL TENNI A BALNAK KULONBEN ORBAN KIIRTJA AZ ALSÓ 50%-OT.BIZTOS AKCEPTALJÁK A VONAÉK EZT.NEM ALKUDOZNI.EGYSZER URIEMBER MODJARA…

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük