Vitézy Dávid: Teljes tévút….

Fontos dolog, hogy az ország polgárainak ügyes-bajos dolgaikkal – azok orvoslása érdekében – van hová fordulniuk. Az, hogy a megkeresett minek ad helyt és azt hogyan teszi, már más tészta. Néha elszalad a ló.

Vitézy beszólt

Vitézy Dávid Facebook-bejegyzésben írta le véleményét a BKV legújabb döntéséről.

Jarokelo.hu oldalán megjelent panasz szerint a Rákóczi tér és a Harminckettesek tere között a 4-es, 6-os villamos elviselhetetlenül zajos. A BKK válaszában azt írja, elkészültek a kiviteli tervek az adott sínszakasz felújítására. Az elképzelések szerint idén nyáron el is végezhetik a szükséges munkát.

Az érintett szakaszon az állagmegóvás és a zajcsökkentés érdekében a villamosok csökkentett sebességgel közlekednek majd.

Vitézy szerint:

A BKV felelős üzemeltetőként képes kell legyen arra, hogy karbantartással átmeneti eszközökkel is mérsékelje a zajt, ha tényleg olyan elviselhetetlen. A bármilyen panaszlevélre rögtön rutinszerűen kiszórt sebességkorlátozások gyakorlatát 2010 után nagy nehezen sikerült visszaszorítani. Nem szabadna megengedni, hogy újra mindennapossá váljon.

Vitézy szerint a döntéssel több probléma is van. Egyrészt a közbeszerzési eljárások általában el szoktak húzódni, így nem valószínű, hogy a kitűzött időpontban valóban el fogják végezni a felújítást. További gondot jelent, hogy hasonló okok miatt már az Oktogon környéken is sebességkorlátozás van.

Mivel a Nagykörúton villamosbarát lámpaprogram működik, a járművek további lassításával nem néhány másodpercet, hanem egy lámpát veszítenek majd a villamosok, így egy teljes perccel nőhet a menetidő.

Jól ismert a mechanizmus: a pályafelújításra szükség van és a BKV műszaki középrétege az ilyen sebességkorlátozásokkal valójában nyomást gyakorol a főnökeire és a politikusokra. Kisebb javítások és karbantartás helyett hagyják látványosan rohadni, hogy legyen rá egyszer egyben jelentős forrás, mert a kiszámítható karbantartáshoz szükséges finanszírozásban nem reménykednek

Jöhet a sztrájk a BKV-nál

BKV – botrány! Az át nem adott, át nem vett buszok esete

Egy hozzászólás itt: “Vitézy Dávid: Teljes tévút….

  • 2018.01.28 - 11:37
    Közvetlen hivatkozás

    Dávidka ott az utolsó felújítást a te fekügyeleted alatt végezték, de te mással voltál elfoglalva!!! =))

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük