Orbán plecsni-sztorija

Na végre, ez is megvan! Orbán Viktor Aleksandar Vucic szerb elnökkel találkozott és átvette tőle a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést a két ország együttműködésének, kapcsolatainak fejlesztése érdekében nyújtott szolgálataiért.

Mert brüsszelezni bárhol, bárminek a kapcsán lehet…..?

Az ezt követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: a szankcióknak az a természetük, hogy általában olyan helyeken döntenek róluk, amelyek biztonságosak és messze esnek attól az országtól, amellyel szemben kivetik őket. 

„Könnyű szankciós politikát csinálni Párizsból, Brüsszelből, Madridból, de talán még Berlinből is, mi azonban a szankcionált országhoz, Oroszországhoz közelebb vagyunk”

– mondta Orbán Viktor.

Orbán plecsni-sztorija
Belgrád, 2022. szeptember 16.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Aleksandar Vucic szerb elnök (j) átadja a Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést Orbán Viktor kormányfõnek a belgrádi elnöki hivatalban 2022. szeptember 16-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Úgy vélte,

aki közelebb van, mindig többet is szenved, ezért semmi meglepő nincs abban, ha a magyar nézőpont radikálisan eltér a brüsszelitől. Ráadásul szankciót az erős szokott kivetni a gyengébbel szemben, de most mi, európaiak, akik energetikai törpék vagyunk, vetünk ki szankciót egy energetikai óriással szemben, ami teljesen szokatlan jelenség a történelemben

– magyarázta.

Kitüntetéssel megbélyegezve: az önkényuralom példaképei

 

Azok a ilyen-olyan “nyugatiak”….

A kormányfő hangsúlyozta:

nekünk nagyon komoly károkat okoznak ezek a szankciók, ezek nekünk rosszak, fájdalmasak, rengeteg pénzbe kerülnek, és azzal fenyegetnek, hogy a sikereink egy tekintélyes részét, amit az elmúlt tíz évben elértünk, felemésztik. Ugyanis azzal, hogy az energia ára az égbe szökött, a külkereskedelmi mérlegünk elromlik, és akkor elromlik a fizetési mérleg is

– mutatott rá. Közölte:

tehát az a szankció, amit ma “a nyugatiak kitaláltak”, nem szolgálja Magyarország érdekét, “sőt rendkívül súlyos veszedelmet jelent a számunkra”.

Az egészben pedig az a leginkább aggasztó, hogy

“miközben megyünk bele az egyre súlyosabb gazdasági válságba”, teljesen nyilvánvaló, hogyha a szankciókat hatályon kívül helyeznék, a helyzet azonnal javulna

– vélekedett.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Hozzáfűzte: 

tehát nemcsak arról van szó, hogy “egy nagy, fájdalmas intézkedéssorozatot szenvedünk el”, hanem, hogy egyetlen mozdulattal ezt vissza lehetne csinálni. (…) Ezért mindig amellett fog érvelni, hogy olyan szankciókat ne alkalmazzon az Európai Unió, amelyek itt, Közép-Európában, jobban fájnak, mint annak, akivel szemben alkalmazzák.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

Kitüntetések az Orbán-rezsimben: mindennapi hányinger