Orbán Viktor: A siker kulcsa bennünk van!

Orbán Viktor egy hét kihagyással, péntek reggel ismét megjelent a Magyar Rádióban. Ráadásul Nagy Katalin ezúttal egy valódi kérdéssel nyitotta meg a diskurzust…

Növekszik a fertőzöttek száma a környező országokban, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Ausztriában is. Merkely Béla professzor tegnap itt, a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy meg kell akadályozni a vírus behurcolását külföldről. Köszöntöm a stúdióban Orbán Viktor miniszterelnököt! Meg lehet ezt akadályozni? Milyen intézkedések kellenek hozzá?

Orbán Viktor: “Jó reggelt kívánok, tisztelettel köszöntöm a hallgatókat! A siker kulcsa bennünk van, tehát rajtunk múlik ez, hiszen a járvány első hullámával szemben győzelmet arattunk. És azt kell a magyaroknak most megérteni, hogy ez egy szakaszgyőzelem. Tehát nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát.”

Ami teljesen meglepő, hogy Orbán korábban mindig arról beszélt, hogy Ausztria a “mi laboratóriumunk”?, tehát ott mindig hamarabb történnek a dolgok és mi, mármint ő azt fogjuk követni, amit ők csinálnak. Ezt a tételt a miniszterelnök látványos sutba dobta, már akkor is, amikor megengedte az elsőosztályúnak mondott labdarúgó-bajnokság folytatásában a nagyszámú nézőtéri szurkolást is.

Arattunk egy szakaszgyőzelmet

“Nincs vakcina, tehát nem tudjuk magunkat beoltatni annak érdekében, hogy ne kapjuk el a fertőzést, és miután nem tudjuk az országot kiszakítani Európa térképéről, meg nem is akarjuk, ezért a környező világ hatással van ránk. Itt kell észnél lenni, itt kell jó és okos döntést hozni, hogy hova megyünk nyaralni. Persze a magyar ember olyan, hogyha nem látja évente legalább egyszer a tengert, akkor úgy érzi, hogy börtönben van, vagy legalábbis sokan vagyunk, akik…”

A Balaton is nagyon szép – veti közbe Nagy Katalin

“…sokan vagyunk, akik így érezzük, és ez egy nagyon erős érzés a magyarok szívében, de lehet, hogy most inkább a Balatont érdemes választani. Tehát jól gondolja meg mindenki, hogy hova megy külföldre nyaralni. Aztán nekünk meg arra kell törekedni, mármint a kormányzatnak, hogy bár folyamatos nyomás van mindig Brüsszelből, hogy engedjünk be újabb és újabb országokból ellenőrzés nélkül is embereket, hogy ennek a nyomásnak ellenálljunk.”

https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/897516147393786/

Tegnap az operatív törzs ülést tartott, hoztunk is döntést

“A döntés arról szólt, hogy bár van a brüsszeliektől ilyen ajánlás, de egyelőre Szerbián kívül más, nem európai uniós országból nem engedünk be ellenőrzés nélkül senkit. Sőt, az uniós országokból érkezők is, ha csak átutazni akarnak Magyarországon, akkor vissza kell térniük a korábbi rendhez, amikor korridorokat nyitottunk, tehát áthaladási folyosókat, egészségügyi folyosókat, és csak azon lehetett közlekedni. Csak a kijelölt benzinkutaknál lehetett megállni, és el kellett hagyni az országot. És ha valaki letér erről az útvonalról, akkor büntetéssel kell számolnia.”

Az óvatosságot mindenképpen őrizzük meg

“Tehát azt szeretném kérni a magyaroktól, hogy bár itt a nyár, emberek fürdőnadrágban és bikiniben, fagylalt, lángos… Tehát az ember úgy érzi, hogy kitört a szabadság, és ez részben így is van, de csak részben. Az óvatosságot mindenképpen őrizzük meg. A kormány pedig figyeljen, ne nyaralgasson, hanem figyeljen!”

Így szól a orbáni intelem és itt a riporternek közbe kellett volna szólnia, hogy “Dehát miniszterelnök úr a stadionokban több tízezer ember volt összezsúfolva. Ott nem kell óvatosnak lenni?”

“Egy akkor Orbán egyetlen huszárvágással máris a migránsoknál terem” – itt És akkor Orbán..

“Szerintem még jó néhány hétig itt kell lennünk a hivatalban, és arra kell törekednünk, hogy a migráció felerősödése ne veszélyeztesse a magyar egészségügyi helyzetet. Ugye, eddig azt gondolta az ember, hogy a migráció a közbiztonsági helyzetet rontja csak le, de most, ha Ön megnézi az erősödő számokat, akkor azt látja, hogy a hagyományos migráns útvonalak mentén fekvő országokban nő a fertőzések száma.Tehát most a határvédelem egyben egészségügyi védelem is”

A tranzitzóna sokkal jobb, mint egy börtön

“A tranzitzóna minden kényelmetlenségével együtt – mert azért tranzitzónába élni nem jó –, minden kényelmetlenségével együtt is azért sokkal jobb volt, mint egy börtön, tekintettel arra, hogy Szerbia felé el lehetett hagyni ezt a helyet. A börtönt nem lehet elhagyni, ezt meg el lehetett, ezért mi azt mondtuk, hogy ez nem fogva tartás, hiszen milyen fogva tartás az, ahonnan ki lehet sétálni? De a brüsszeliek azt mondták, hogy de, ez fogva tartás, és nem tudtunk mit csinálni, hanem ilyen magyaros módon azt mondtuk, hogy hát, jó, azt bezártuk.”

Mi úgy válaszoltunk a brüsszeli támadásra, hogy még keményebbé tettük a határvédelmet

Tovább is van, de inkább hagyjuk is…

Folyt. köv. kormany.hu-n

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük