Vásárhelyi Mária: tényleg van valami önpusztító hajlam ebben az országban…..

“Az EU tagállamain kívül csak a Szerbiából érkező külföldiek léphetnek be Magyarországra. Ilyen az, amikor a közérdeket bármi áron alárendeli a hatalom a saját politikai érdekeinek.

Nem számít, hogy pillanatnyilag a fertőzés szempontjából a legveszélyesebb európai ország,

hogy drámaian emelkedik a fertőzöttek száma, hogy már a szerb kormány is rendkívüli helyzetet rendelt el a járvány terjedése miatt,

csak az számít, hogy Vucic a haveri körhöz tartozik és híven követi Orbán példáját.”

„Az uniónak azt a kérését, hogy az unión kívüli országokból is engedjünk be polgárokat, Szerbia kivételével nem tudjuk egyelőre teljesíteni, mert az ellentétes lenne a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével” – ezt jelentette be a miniszterelnök.

“Ez ismét látványos példája annak,

hogy a fidesz kormányt kizárólag saját politikai érdekei vezérlik, és mindent – a lakosság egészségének óvását is – ennek rendeli alá. Ezt most mindenki látja, akárcsak a járvány elején a védekezőeszközök hiányát, a hazudozást, a félretájékoztatást, a kórházi ágy kiürítését, a fertőzöttek szállítását, a nyakló nélküli pénzszórást stb.

Aztán majd gyorsan el is felejtjük, akárcsak az első hullám idején uralkodó káoszt, szakszerűtlenséget, lopást.

És nagyon elégedett lesz a lakosság a kormány járvány elleni védekezésével. Tényleg van valami önpusztító hajlam ebben az országban.”

Forrás

Háttér-kitekintő….

A koronavírus-járvány súlyosbodása miatt rendkívüli helyzetet hirdettek pénteken Belgrádban

jelentette a szerbiai média. Zoran Radojicic belgrádi polgármester a fővárosi válságtörzs javaslatára döntött a rendkívüli helyzet kihirdetéséről, hogy megtehessék a szükséges óvintézkedéseket az emberi életek védelmében. Az intézkedés azonnali hatályú.

Csütörtökön 359-cel nőtt Szerbiában a fertőzöttek száma, ami a legnagyobb növekmény április közepe óta.

Az országban a koronavírus-fertőzöttek 82,5 százaléka belgrádi.

Tömegkorlátozás, záróra, maszk

Radojicic szerint a rendkívüli helyzet bevezetésével három újfajta korlátozás lép életbe a főváros területén. Legfeljebb száz főre korlátozzák a zárt helyiségekben egyszerre tartózkodók számát, azzal, hogy meg kell tartani köztük a másfél méteres távolságot. Szabad ég alatt ötszáz fős a korlátozás. Emellett 23 órától reggel hatig zárva lesznek azok az éjszakai szórakozóhelyek és kávézók, ahol nincs kinti terasz vagy kerthelyiség. Hétfőtől szigorúbban ellenőrzik a védőmaszk viselését, és büntetésre is számíthatnak azok, akik nem hordják.

Radojicic szerint egyelőre nincs szükség a főváros lezárására, de mihelyt a szakértők úgy foglalnak állást, hogy meg kell tenni, Belgrád vesztegzár alá kerül.

Goran Vesic alpolgármester egy belgrádi tévének nyilatkozva azt mondta, hogy egyelőre két hétre vezetik be a rendkívüli helyzetet. Hozzátette, hogy

a fertőzések zöme az éjszakai szórakozóhelyeken és partikon történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük