Orbán Viktor az öltözőben - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán Viktor az öltözőben

A történelmi angolverés után a Nemzeti Sportnak sikerült elérnie Orbán Viktort, aki a helyszínen, Wolverhamptonban szurkolt a magyar válogatottnak. Mi több, a mérkőzés után személyesen gratulált a csapat játékosainak.

Hirdetés

A kormányfő, ha csak teheti, a magyar válogatott minden mérkőzésére elutazik

“Nagyon ritkán fordul elő, hogy bemegyek a csapat öltözőjébe, a legutóbb jó tíz éve, a hollandiai 5-3-as vereségünk után tettem ilyet – mondta Nemzeti Sportnal Orbán Viktor. – Most azonban a csapatkapitány Szalai Ádám kérésére személyesen gratuláltam a válogatott tagjainak, leírhatatlan volt a hangulat a magyar öltözőben.”

Orbán az idén tizenöt éves Puskás Akadémia alapítójaként különösen büszke lehet a felcsúti intézményben nevelkedő Sallai Roland és Nagy Zsolt góljaira: a két Puskás-akadémista összesen három gólt szerzett a négyből,

Sallai éppen úgy kettőt lőtt az angoloknak Angliában, ahogyan a 6:3 alkalmával egykor Puskás Ferenc

„A kérdés már csak az, mit fogunk csinálni életünk hátralévő részében” – mondta viccesen Orbán Viktor, aki korábban több interjúban is utalt arra, hogy a kormányzása alatt újjáépített magyar labdarúgásnak a nagy elődök által ostromolt csúcsokra kell törnie.

Ha a világbajnoki döntőbe egyelőre nem is jutottunk be, az Aranycsapat legendás 6:3-as és 7:1-es győzelmeihez mérhető történelmi fegyvertény Anglia 4–0-s legyőzése,

Hirdetés

hiszen a friss Eb-ezüstérmes, korábbi világbajnok csaknem száz éve nem kapott ekkora különbségű verést odahaza senkitől, a gólkülönbség ezúttal az évszázad mérkőzése, a 6:3 háromgólos előnyét is felülmúlta.

Hivatalos Facebook-oldalán egyébként elegáns visszafogottsággal csak annyit írt a végeredmény mellé a közismerten futballrajongó miniszterelnök, hogy

„Most kell szerénynek lenni”,

miután egyébként a meccs előtt is buzdította a csapatot a közösségi felületen: „Egy ország veletek! Hajrá, magyarok!”

Ezúttal, a nagy győzelem után olyan politikusok is megnyilvánultak, akik egyébként nem feltétlenül szoktak véleményt mondani a labdarúgásról: Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csak egy nevető fejet posztolt, a kimért kereszténydemokrata Harrach Péter pedig önmagához képest szokatlan szenvedéllyel írta ki a Facebookra: „Nagyszerű játék volt”, amit ráadásul néhány emojival is megtoldott. 

Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanakkor megszokott, szókimondó stílusában így írt: 

„Azt hazudták, hogy fütyültek a gyerekeink, aztán kifütyülték a Himnuszunkat…. Végül mégis mi énekeltük a Himnuszt Wolverhamptonban, a meccs után. Most már mindenki tudhatja: nem érdemes belénk kötni.”

Deutsch Tamás szerint „Van mire szerénynek lennünk”Varga Judit igazságügyi miniszter szerint egyszerűen: „Úristen.”

Posztolt a köztársasági elnök is, Novák Katalin ezt írta közösségi médiafelületeire: „Ez az éjjel soha nem érhet véget! Köszönjük, Fiúk!!” 

Forrás: nemzetisport.hu – A kiemelt képen: Csányi Sándor és Orbán Viktor. Fotó: Árvay Károly / Nemzeti Sport

(nemzetisport.hu)

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.