“Orbánnak semmi keresnivalója a Fehér Házban”- írta a Washington Post

A Magyar Narancs vette  észre a Washington Post cikkét, Orbán Viktor  hétfői látogatásáról Trumpnáll. A cikket valószínűleg nem teszi ki az oldal kezelője a magyar miniszterelnök közösségi oldalára. 

De miért?

“Rob Berschinski, a Human Rights First alelnöke, illetve Hal Brands, a Johns Hopkins Egyetem alelnöke közös kommentárban fejezte ki a véleményét magyar miniszterelnök washingtoni látogatásával kapcsolatban. Mint írták, Orbán Viktornak semmi keresnivalója a Fehér Házban.Véleményük szerint a látogatás jóváhagyás egy olyan vezetőnek, aki sikeresen rombolta le a demokráciát, továbbá megerősíti a programot, ami alapvetően fenyegeti a transzatlanti biztonságot. Szerintük Orbán kiemelkedik a demokráciaellenes politikusok – mint amilyen Putyin vagy Erdogan – sorából, mert olyan lépéseket hajtott végre, amelyekről Trump maximum csak tweetelhet. A magyar kormányfő közel került Oroszországhoz, a sajtó és a civilek elleni támadása a Kreml politikáját idézi, továbbá Moszkva falovának szerepét tölti be a NATO-ban. Mindezek ellenére a washingtoni adminisztráció felkarolta a magyar vezetést, a jogsértések fölött pedig szemet huny, így maguk mellett tarthatja Magyarországot, sőt lehet, hogy fegyvereket tud eladni neki. Írja.” Írja a  Magyar Narancs

Pénz? paripa? fegyver?. és ha igen ki alatt?

Nem  a Post az egyetlen, a napokban ami kemény hangon kéri számon a Fehér Ház apparátusát a találkozó miatt. Sokan itthon sem értik mi történt, hogy az USA feladta elhatárolódását. Legitim magyarázatnak tűnt, hogy egy hatalmas hadi vásárlás lágyította meg Trump szívét, ám ezt a nagy hadiipari üzletet  cáfolni látszik, hogy a tárgyalásokon nem vesz részt a magyar honvédelmi miniszter.

Egyre inkább az a magyarázat tűnik igaznak, hogy Trump most sorra fogadja mindazokat az Európai Uniós politikusokat, akik leginkább Eu-szkeptikus voltukról ismertek.

Kapcsolódó

Orbán: “én a politikai szabadság luxusában élek, azt mondhatom, amit gondolok, mert erősen támogat a magyar nép…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük