Orbánt "elküldték gyufáért" a rezidensek - Ilyen, amikor a fagyi visszanyal - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbánt “elküldték gyufáért” a rezidensek – Ilyen, amikor a fagyi visszanyal

Orbán Viktor péntek rádiós ész-osztása közben ismét megengedett magának egy lábszagú viccet. A miniszterelnök újabb bárdolatlansága, ami a rezidensekről szólt, többekből is visszhangot váltott ki. Minden megszólaló vérmérséklete szerint reagált, Bödőcs Tibor humorista például ezt írta: “A miniszterelnök ne vicceljenek, én se lopok”. Nem maradt csendben az érintettek szervezete a Magyar Rezidens Szövetség sem.

Hirdetés

Itt az “inasok” beszélnek

A napokban nagy médiavisszhangot kapott Magyarország miniszterelnökének pénteki nyilatkozata, melyben „inasok”-nak nevezte a rezidens kollégákat. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az inas szó tanítványt/tanoncot jelent és reméljük Miniszterelnök úr is ebben a jelentésében alkalmazta ezt a főnevet.

rezidens
illusztráció Városi Kurír

De a legnagyobb jóindulattal sem gondoljuk, hogy szerencsés ez a szófordulat, különösen azért nem, mert a rezidens orvosok már a COVID járvány kezdete óta az ellátás gerincét képezik, munkájukat az esetek többségében teljesen önállóan, de szerencsésebb esetben is csak minimális szakorvosi felügyelet mellett végzik. Teszik ezt minden, akár a helyzet, vagy a döntéshozók által generált nehezítő körülmény ellenére (kirendelések, idegen környezet, a szakképzéstől eltérő feladatkör, ESZJTV által generált bizonytalanságok, és még sorolhatnánk). A jelenleg tapasztalt fogalomzavart, korábbi felszólalások okán is tapasztaltuk, amire számos alkalommal igyekeztünk felhívni a felsőbb vezetők figyelmét. Ezúton is szeretnénk jelezni, hogy sokat segítene az orvos beteg kapcsolaton is, ha a lakosság mellett a legmagasabb vezetőink is tisztában lennének azzal, hogy a rezidens egy általános orvos végzettségű, szakorvosképzést folytató orvos. A Magyar Orvosi Kamarához csatlakozva köszönjük mi is minden egészségügyben dolgozó kollégának a folyamatos sokszor erőnkön felüli munkát, a betegek érdekében!

Kapcsolódó

rezidens
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.03.21 - 10:30
  Közvetlen hivatkozás

  Mit várni egy elmebeteg magát istennek képzelő császártól? egy primitiv repedtsarkú muzsikus marad, aki senkit semmit nem tisztel, soha nem tanulta meg hogy kell viselkedni,, remélem majd a börtönben kioktatják ezt a bunkót…

  Válasz
 • 2021.03.21 - 11:51
  Közvetlen hivatkozás

  Csak a sajat zenekarodba hegedulj !!!
  “” AZ INASOK””” tobb eletet mentenek nap mint nap a munkalyuknak van eredmenye!
  Ellentetben a te munkad eredmenye tobb 100 halott!!
  Mirol is beszelunk ?!?

  Válasz
 • Visszajelzés: Nagy a baj! Kritikusan alacsony az egészségügyi szakdolgozók létszáma! - MESZK-től a MOK-ig - Városi Kurír

 • 2021.03.30 - 14:05
  Közvetlen hivatkozás

  Amikor egy ötéves mérnökképzés után további egy, vagy több kétéves szakmérnöki oklevelet – másoddiplomát – szerez az ember, azt sem jut eszébe az öt év után még ügyvédi szakvizsgára is kötelezett jogásznak lekezelnie. Oka sem lenne rá. Nincs ez másképp az orvosoknál sem, aki szakorvosi képzésben rezidensként vesz részt, az már általános orvos, med-univ..

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.