„Ilyenkor hol a nagymagyarorszagos sál miniszterelnök úr?” – kérdezték követői Orbánt a szlovákiai kiruccanása kapcsán

Novák Katalin köztársasági elnök egyetlenként a szomszédos országok államfői közül nem élt a lehetőséggel, hogy a a Szlovák Köztársaság megalakulásának 30. évfordulóját „megülje”, nem úgy Orbán Viktor és b. neje, akik Pozsonyban megjelentek a szombati gálaesten.

A hír

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó Pozsonyban részt vett az önálló Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett szombati gálaesten

– tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Eduard Heger szlovák kormányfő mindhárom V4-es miniszterelnök-kollégáját, valamint házastársukat meghívta az eseményre, amelyet a Szlovák Nemzeti Színház épületében rendeztek meg. Az ünnepségen beszédet mondott Zuzana Caputová, a Szlovák Köztársaság elnöke, Boris Kollár parlamenti elnök és Petr Fiala, Csehország miniszterelnöke is.

Orbán-beszámoló

Az eseményről a miniszterelnöki közösségi oldal is megemlékezett:

„A kommunizmus bukása után, 1993-ban felbomlott Csehszlovákia, és a helyét az önálló Szlovákia és Csehország vette át, amelyek immár a szövetségeseink. Harminc évvel ezelőtt megnyílt az út az egymásrautaltságon és a kölcsönös tiszteleten alapuló V4-együttműködés felé. Vigyázzunk rá!”

-felütéssel.

A hozzászólásokból….

„Neked hála hamarosan Magyarország is megszünik ujabb Trianon lesz mert megint mint mindig a történelem során annak a bizonyos nemiszerv rossz oldalán állunk”

„Utálnak minket a tótok. Minden más csak érdek kapcsolat.”

„Hol maradt a Nagy Magyarországos sál?”

„Azért egy NagyMagyarország sálban illett volna megjelenned Jóvezér, hogy Bratislavában érezzék a mély tiszteletet (a szlovák történelmet egy SMS ben le lehet írni)”

„Előre megyünk, mi? Nálunk vármegyék lettek, meg ispánok, a horvátoknál meg euró… kinek mit intézett a kormánya. Ostoba fideSSnyikek …”

„Ajándékba egy 8lapos Szlovák történelem könyvet kapott!!!”

„A V4 ami időközben V1 lett?”

„Ezekre a magyarok sosem számíthattak! PR nak jó, egyébként mindenki tudja, hogy soha nem voltak és nem is lesznek a szövetségeseink”

De mit kell nyalni annyira szlovakiát??? Hiszen ott is van egy jó darab földterület ami a miénk!!!!”

„Szuper hír!!! Most már csak saját hazáját kellene felszabadítani a lemondásával miniszter elnök úr.”