Ördögh Zsolt: Orbán bontassa le budiját Felcsúton az új nemzeti stadionnak

A Városi Kurír is beszámolt még a nyáron arról, hogy Kócosfejű Oszkár, Csórni település polgármestere, a helyi Kétballáb SE elnöke legmélyebb alázattal levélben fordult Orbán Viktorhoz.

Ebben kérte, a kormányfő intézkedjen,

hogy október 12-én estig a faluban Mészáros Lőrinc felépíttessen egy szerény méretű, de legalább 5 ezer férőhelyes stadiont. Friss és jó minőségű füvet kértek telepíteni, hogy a falu birkáinak legyen hol legelniük, hiszen ennél jobb fűnyírást nem is tudnak elképzelni. A kormányfő, mint a nemzeti foci nagy barátja, mondhatni maga a nemzeti futball, nem zárkózott el a kéréstől. Mivel a forint -most még!! – nem a világ legerősebb pénzneme–Orbán Viktor csak 4999 fős stadion építését vállalta a 35 fős faluban.

Hogy mi történt az elmúlt hónapokban azt egy újabb elcsípett levélből tudhatjuk meg. A levelet a hitelesség miatt szó szerint, változtatás nélkül adjuk közre.

“Orbán Viktor miniszterelnök részére

Királyi Székhely, Budai Vár

Tisztelt Orbán Úr!

Talán még emlékszik arra, hogy bukott elődöm Kócosfejű Oszkár levélben kereste meg Önt, és egy új stadion építéséhez kérte a támogatását. Az én Oszkár barátom fűnek, fának eldicsekedett, hogy kebelbéli cimborája az ország legnagyobb urának, csak egy füttyentésébe kerül, és kis településünk főterén még a derest is fel fogják állítani. Kussoljon hát mindenki, egyébként megismerik a magyarok istenét.

Jámbor falumbéliek igencsak elcsendesedtek,

de tudja azért belül forrt bennük a düh. De a büntetés ígérete megrémisztette őket. Ismeri milyen az, amikor tele a gatya, emberek vagyunk, még ha nem is tehetősek. De ezt Ön biztosan megérti, hiszen ahogy halljuk a királyi televízióban, igencsak szerény ember, aki talán Ráhel lányától kér kölcsönt hó végén.

Kócosfejű haverom október 12,-én nagy ünnepséget szervezett, hiszen elkészült a falunk stadionja. Még a kis erdei patakunkban is sör folyt ezen a napon, a falu birkái –hála Önnek –jóízűt lakmároztak a friss fűből. Igazán emlékezetes volt az avatómérkőzés is. Sajnálhatja, hogy más, nemzeti elfoglaltsága miatt nem tudott ezen a frenetikus eseményen részt venni. A Kétballáb SE focistái, a magyar püspöki kar válogatottjával mérték össze tudásukat. A közös imával indult meccs igazán parádésra sikeredett. Szünetben jóféle misebort ihatott mindenki, elárulom Önnek az egyházfijak is igazán kitettek magukért. A falunkból szinte mindenki ott volt, úgy számoltam, hogy itt is megvolt a kétharmad.

A polgármester, választási kampánya csúcspontjának hitte

az új stadion ilyetén történő felavatását. Azt gondolta, másnap a félrészeg, még szinte kómában levő emberek a neve mellé teszik az X-et. Közben megrendelte a buszokat is, hogy teljesítse Önnek tett ígéretét.

Képzelje mi történt:

vasárnap reggelre mind az öt busznak ellopták a kerekét, így a pár ezer forintért átjelentkezettek hoppon maradtak. Arról még nem írtam, hogy két polgármester -jelölt volt, jómagam az esélytelenek nyugalmával kampányoltam. Az urna felbontása után csoda történt. Miközben Kócosfejű polgi már a sokadik hordó sört verette csapra a stadion VIP páholyában, a szavazat számlálók nem akartak a kék szemüknek hinni. ( Tudja, nálunk az a divat járja, hogy csak kék szeműek lehetnek a szavazatszámlálók, nehogy pártszimpátiával lehessen őket megvádolni. Megmondom az őszintét narancssárga szemű egyébként sincs Csórniban.)

Nem csigázom tovább az érdeklődését, megírom a végeredményt.

A falu mind a 35 lakosa szavazott. Kócosfejűre 2 voks érkezett, az én nevem mellé pedig 33 fő tette az X-et. Így -miután jogerős lett a végeredmény –én lettem a falu új polgármestere. Nehéz örökség ez, tudja. Egy ekkora település minden nyűge, baja rám szakadt, miközben Kócosfejű a háttérben áskálódik ellenem. Így van az, amikor valaki nem tudja a vereséget elviselni, pedig itt van az Ön példája. Sohasem felejtem, amikor a kitűzette a kokárdát az emberekkel, és haza beszélt a mai uralkodói székhelye közelében. Ilyen ember kell nekünk gondoltam volna, de mégsem tettem. Ennek hosszú oka lészen, nem fárasztom a listám felsorolásával.

A falu képviselő testülete tegnap megtartotta az alakuló ülését

Sok-sok fontos napirendet tekintettünk át a rendelkezésre álló 10 percben, még jegyzőkönyvet is készítettünk. Meghánytuk, vetettük azt is, hogy mi legyen a stadionnal. Bözsi néni reklamált, hogy a pálya a libalegelő helyére épült, így jelentős kár érte. Ehhez még sok libatenyésztő csatlakozott, a birkatartók kisebbségbe kerültek. A testület nagy többséggel úgy döntött, hogy inkább libalegelőre van szükségünk, mint az új stadionra. Megbíztak, forduljak Önhöz, s tájékoztassam a közösség véleményéről. A libák itt gágognak a hivatal előtt, a feleségemmel együtt, így sürgős intézkedését kérem: minden hadúri hatalmát vesse be azért, hogy a stadiont , úgy ahogyan van, szállítsák át Felcsútra. Úgy véljük, ott van a legjobb helyen, az Ön közelében.

Ne értse félre, de úgy vélem ha a budit lebontja,

akkor a mi kis pályánk, a kertjében is elfér. Ez új, nagyszerű dimenziókat nyithatna meg dicső nemzetünk, és fáradhatatlanul robotoló kormányunk előtt. Mielőtt lopással megvádolna, levelemhez mellékelem hiánytalanul a 10 méter nemzeti színű szalagot, melynek darabjait begyűjtöttünk, és eggyé varrtuk, mint kis hazánkat. A tömjén füsté vált, így sajnos azt nem tudom visszaszolgáltatni az egyháznak. Kérem egy kis alamizsnával engesztelje ki hű szolgáit.

Sajnos a levelemet itt muszáj befejeznem, mert a libáinkat kell kivinnem legelni. És tudja ami fontos, az fontos. Mielőbbi intézkedésében bízva, várjuk, hogy legalább a napot ne vegye el a stadion az itt élő kisnyugdíjasoktól.

Maradok tisztelettel: Ördögh Zsolt, Csórni település polgármestere, a Kétballább SE új elnöke”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük