Rossz hír érkezett Ausztriából: ősszel jöhet a negyedik hullám! - Városi Kurír

Sorting by

×

Rossz hír érkezett Ausztriából: ősszel jöhet a negyedik hullám!

Miközben egész Európán végigsöpör az optimista nyitási láz, ami akarva-akaratlanul azt ígéri, hogy túl vagyunk a nehezén, az osztrák virológusok viszont megkongatják a vészharangot. A kutatók feltételezik, hogy a  fertőzésszám lassú növekedése után jön a negyedik hullám, ami ismét szükségessé teheti a mindennapi korlátozások visszaállítását.

Hirdetés

Hét hónap után kinyitott Ausztria

A koronavírus-fertőzöttek  száma a közelmúltban drasztikusan csökkentek Ausztriában is. A lezárás végül szerdán véget ért és a vendáglátó helyek, valamint a szállodák mellett sok más, a mindenapi élethez fontos szolgáltatás is kinyithatott 7 hónap teljes zárlat után.

 

negyedik hullám

 

De mit hoz az ősz?

Míg a tárgyalások gőzerővel folynak a további nyitási és ezzel természetesen társadalmi lazítási lehetőségekről  a kutatók komoly negyedik, őszi hullám lehetőségére figyelmeztetnek. Európai tudósok egy csoportja a cikkben feltételezik, hogy az oltások ellenére az új fertőzések ismét jelentősen növekedni fognak. Ez pedig új korlátozások bevezetéséhez is vezethet, ami ismét megnehezítheti a mindennapi életet.

A negyedik hullám új megszorításokat is hozhat

“A pandémiát még nem sikerült legyőzni. Ősszel és télen újabb hullám lesz.” mert

  • A lakosság egy részét nem oltják be,
  • az egyes embereknél  az oltás csak korlátozottan hat.
  • Egyeseknek az oltás sem nyújt védelmet és nekik nem működik jól az immunválaszuk.

– állítja  Thomas Czypionka, a tanulmány szerzője aki megszólalásában főként a krónikus betegekre utalt.

Mindezek után Európa és a világ lakóinak nagyon óvatosnak kell lenniük minden lazítással kapcsolatban és érdemes olykor önmegtartóztatással élni, még akkor is, ha az állam nem erre sarkallja. Ez igaz Magyarországra is csakúgy, mint nyugati szomszédunkra. (oe24)

Kapcsolódó

 

negyedik hullám

 

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.