Palkovicsot újra töltötte Orbán

Úgy néz ki Palkovics lett az a csinovnyik, aki a gazda legőrültebb mániáit megvalósítja. Az MTA és a felsőoktatás összezúzása után, az újabb építkezésnek álcázott rombolás célpontja  ELTE, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Semmelweis Egyetem összeboronálása.

Állítás

A minta a University of London lett volna, a Figyelő legalábbis arról írt, még a 2004-es kormányalakítás után.

A kormányfő azt szeretné, hogy a magyar felsőoktatás teljesítménye váljon láthatóvá a nemzetközi piacon, és legalább egy egyetem küzdje fel magát a kétszáz legjobb intézmény közé. Erre látta Orbán jó megoldásnak az egyetem-összevonást, amiből akkor semmi sem lett.

Most azonban szeptember elsejétől – egy év szünet után – ismét Palkovics László felel a felsőoktatásért a kormányban, immár nem államtitkárként, hanem innovációs miniszterként, miután átvette a területet az emberi erőforrás-tárcától.

És egyetemi forrásokból úgy értesültünk – írja a portál –, ezzel párhuzamosan ismét előkerülhet a budapesti egyetemek összevonásának terve

Cáfolatok

A cikk megjelenését követően szokatlan gyorsasággal érkezett a 24.hu szerkesztőségébe két cáfolat:
„Cikkünk után hétfő délután közleményt adott ki az ELTE, amelyben azt reagálták a megjelent állításokra, hogy azokat „nem tudják kommentálni”. Mint írták, „ az ELTE jelenleg sem a fenntartóval, sem más egyetemekkel nem folytat tárgyalásokat egyes budapesti egyetemek összevonásáról”. A közlemény így folytatódik: „A kormányzat részéről nem érkezett ezzel kapcsolatban megfogalmazott igény és az ELTE rektora, Borhy László akadémikus részére sem érkezett felkérés”.

Az ITM azt közölte, hogy „a kormány felsőoktatást érintő tervei megtalálhatók a kormányzati honlapon elérhető felsőoktatási stratégiában, amelyben egyetemi összevonások, intézményi bezárások nem szerepelnek”. Rövid közleményükben viszont úgy zárták, hogy „elengedhetetlen az együttműködés a hazai és nemzetközi egyetemek között. Jelenleg ennek kidolgozása van folyamatban”.

A teljes eredeti cikk 24.hu-n olvasható

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük