A pap habozás nélkül összefideszezte szép tiszta reverendáját

Orbán, Lázár, Rogán, rezsiszilárd, szijjártócsicskás és a többi pökhendi fideszes alsenki vesztett Hódmezővásárhelyen. Pedig mindent bedobtak Hegedűs Zoltán győzelméért.

És mégis megbuktak!

A facebookon közös fényképpel kampányolt Orbán: „Hódmezővásárhely fejlődése nem állhat meg. Hajrá, Hegedűs Zoltán!”.

Lázár miniszter ingajáratban tartotta a lakossági fórumokat, és ígért a vásárhelyieknek toronyórát lánccal. Egy kis hazudozással, rágalmazással beszállt a kampányba Hegedűs oldalán a katolikus segédcsapat is. A pap habozás nélkül összefideszezte szép tiszta reverendáját. Szemérmetlenük megpróbálták megvenni a nyugdíjasokat, tízezer forintokat osztogattak nekik. Elvágták az ellenzéki jelöltet minden közpénzen fenntartott kommunikációs lehetőségtől. Hazugságokat és rágalmakat terjesztettek a városban nagyipari módon. Megpróbáltak félelmet kelteni: bekamerázták a jelölt háza táját, kiszerkesztették támogatói nevét. És mégis megbuktak!

A hódmezővásárhelyi csúfos bukás ellenére nincsenek vérmes reményeim az április 8-i választásokat illetően, csak annyi: fölcsillant a remény az újabb kétharmad megakadályozására.Egy következtetés azonban biztosan levonható. Ha még egy ilyen ősfideszes városban is, amely sokat köszönhet egy főfideszes személyes közbenjárásainak, ekkorát buktak, akkor ott nagyon gyűlölhetik ezt a mai fideszt. És akkor felmerül a kérdés: mekkora lehet a gyűlölet kevésbé kedvezményezett városokban, falvakban? Egy biztos: megindult az a folyamat, amelynek a végén Orbán csicskásai úgy fogják érezni magukat, mint a megszállók egy idegen országban, ahol minden sötét zugból az ellenállók golyója leselkedik rájuk. Elérkezik majd az az idő, amikor már saját katonáinak is egyre vállalhatatlanabb lesz a vezér melletti kitartás, és megindul a tömeges dezertálás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük