Paranormális – Az elátkozott autó

Lássunk milyen is az amikor egy autó, önálló életet él! Sorozatunk  legutóbbi cikkéből kiderült, hogy vannak olyan megmagyarázhatatlan események, melyeket véletlennek mondunk, ám nem is olyan biztos, hogy csupán azok.

Újabb remek példa erre a filmsztár, James Dean (1931-1955) luxusautója

Dean mindig is szerette a száguldást, vakmerő természetéből adódóan, mellesleg a filmes sikereit is ennek a tulajdonságának is köszönhette, bár az is segítette őt, hogy a nők igencsak odavoltak érte.
A színész szenvedélyesen gyűjtötte a jobbnál jobb luxus sportautókat, míg szert nem tett egy Porsche sportkocsira, melyet meg is mutatott kollégájának Sir Alec Guiness-nek. Az idős színész óva intette őt attól, hogy vezesse azt az autót, mondván:

„Fiam! Ha beülsz abba az autóba, egy héten belül halott leszel.”

Guinness sajnos nem tévedett, a 24 éves Dean ugyanis néhány nap múlva  halálos baleset áldozata lett pontosan úgy ahogy kollegája megjövendölte.

James dean
fotó: képernyőkép

A szellemató tovább tombolt

A roncs elszállításakor például ráesett az egyik munkásra, akinek mindkét lába eltört. Később az egykori suhanó csodát szétszedték. A motorját és a főtengelyét egy-egy autóversenyző vette meg, akik ugyanazon a versenyen vesztették életüket, közvetlenül azután, hogy mindketten beszerelték az elátkozott fődarabokat. Ezután az eredeti autót összeszerelték, és egy múzeumban állították ki. Egy idő után azonban minden látható ok nélkül darabjaira esett szét, mégpedig pontosan 11 darabra, úgy, ahogyan az első baleseténél tette.

Vajon a kocsi tényleg elátkozott volt? Vagy az is lehet, hogy csupán véletlen egybeesés volt a rengeteg baleset?

Ha az volt, akkor nem csak azt nehéz megmagyarázni, hogy miért esett darabjaira mindig az autó, hol az utakon, hol pedig álltában”, hanem azt is, hogy Guinness hogyan tudta ilyen pontosan megjósolni kollégája halálának idejét és okát. Elképzelhető, hogy a megérzései átlagon felüli pontossággal bírtak, vagy csupán ez is véletlen? Vajon a színésztől nem állt annyira távol az idős jedimester szerepe?

Mindenesetre bennem  ilyen esetek olvasásakor mindig megfogalmazódik az a bizonyos a kérdés, ami “odaátról” szól lehet-e  mindez véletlen?

pápa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük