Pártszínek nélkül

Zalaegerszegen az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP közösen, de nem pártszínekben állít polgármesterjelöltet és egyéni képviselőjelölteket az önkormányzati választásra – hangzott el az öt ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján.

14 pontos politikai nyilatkozat

A jelöltek személyéről nem beszéltek az ellenzéki pártok képviselői, azt ugyanakkor elmondták, a helyi szervezetek vezetői 14 pontból álló politikai nyilatkozatot írtak alá: a fiatalok elvándorlásának megakadályozására bérlakásprogramot indítanának, a munkahelyek védelmében pedig felülvizsgálnák az Európai Unión kívüli állampolgárokat alkalmazó cégek városi kedvezményeit.

A közösen megfogalmazott programjukban szerepel a parkolási és közlekedési problémák megoldása. Segítenék a szociálisan rászorulókat és támogatnák a helyi vállalkozásokat, a képzéseket pedig a helyi piaci igényeknek megfelelően bővítenék.

Megtisztítják a városi közéletet

Fontosnak tartják a városi hagyományok ápolását és támogatnák a sportszervezeteket, a belvárosban szervezett fesztiválok helyszíneit pedig – a környéken élők nyugalma érdekében – a szervezőkkel közösen újragondolnák – írták a nyilatkozatban.

Kitértek arra is, hogy „megtisztítják a városi közéletet”, „a tehetség és szorgalom előtérbe kerül a politikai lojalitással szemben”. A politikai nyilatkozat város zöldövezeteinek megóvására tett javaslatukat is tartalmazza.

(Forrás: MTI)

Minden ellenzéki győzelem közös győzelem

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük