Perinfalvi Rita: Orbánt Jézushoz hasonlította a leleményes bértollnok

Perinfalvi Rita keresztény teológus Orbán Viktor egyik legelszántabb és legfelkészültebb bírálója ismét rámutatott a lényegére egy gonosz Orbán-blöffnek, közben -sokadszor- ismét leleplezte az áhítattól csepegő vezért a maga szervikis módján propagáló lakájmédiát is. 

A héten kétszer is megállította Orbán Viktort a sajtó egyik munkatársa a hajnali miséről (rorate) kijőve,

mert fel akarta tenni neki a kérdést, hogy 15 éve miért nem ad interjút egyetlen médiának sem, ami nem a kormányzati propaganda szócsöve, de a vezér némán, kezét szorosan imára kulcsolva tovább baktatott. A Mandiner ma már egyenesen Jézushoz hasonlította Orbánnak ezt a cselekedetét, állítva, hogy nem válaszolni “nem igazán bűn”.

No, van némi probléma azért ezzel, sorolom!

1. Orbán Viktor saját bevallása szerint református. A rorate viszont egy katolikus hagyomány, aminek a középpontjában Szűz Mária áll, akit ugye a református hitűek nem tekintenek sem szűznek, sem igazán jelentősnek. Sőt, a katolikus Mária-kultuszt, már-már bálványimádásnak gondolják. Ráadásul ehhez katolikus templomba kellett bemennie Orbánnak. Vajon áldozott is ott a miniszterelnök úr? Mert azt viszont szigorúan tilos neki reformátusként! Vajon tudja ezt? Gondoltam jobb, ha szólok.

2. Jézus valóban gyakran szóra sem méltatta az őt provokáló farizeusokat. Nem válszolt nekik. No, ezt a hasonlóságot vélte felfedezni a Mandiner, amikor Orbánt Jézushoz hasonlította a leleményes bértrollnok, akinek most tutira meglett a karácsonyi prémium. Csakhogy Jézus nem volt egyetlen országnak sem a miniszterelnöke! És mindenkivel szóba állt, aki őszinte kérdésekkel fordult feléje. Mert felebarátjának és embernek tekintette. Orbán viszont erre az alapvető dologra sem volt képes, hiszen csak annyit bírt kinyögni magából: “Ember, most jöttem ki a templomból!”

3. Hát ezért szerintem kár volt roratéra menni! Hiszen a keresztény lelkiségből semmi inspirációt nem kapott a tisztelt a miniszterelnök úr. Így ez az egész cselekedet üres képmutatás csupán. Amire ugyebár ismerünk már jó néhány esetet. Lásd a fotón (főkép, szerk.) a másik hívő keresztényt! Ő is milyen szép példát mutatott!

-fejeződik be Perinfalvi Rita bejegyzése.

V.K archív: Orbán vallásosságáról.