Pikó András: Józsefváros választói egyértelműsítették: nem kérnek a Fideszből, a Fidesz válasza: nem kér Józsefvárosból

A Fidesz nem indítja egyéniben Kocsis Mátét 2022-ben. A döntés hátterében az állhat, hogy a Fidesznek a kampánycentrumban van nagyobb szüksége a politikus munkájára. Pártforrásból úgy tudni: több miniszter is lesz, aki 2022-ben már nem indul egyéni körzetben, ők is a kampányfeladatokra koncentrálnak.

Pikó András közösségi oldalán reagált

Én is a kerület választóival együtt értesültem arról, hogy 2022-ben Józsefváros jelenlegi országgyűlési képviselője, Kocsis Máté nem indul a parlamenti választáson. Biztosan sokan várják tőlem, hogy ellenzéki polgármesterként egy ilyen hír kapcsán triumfáljak.
Nem fogom ezt tenni.

Az első szó a köszöneté,

mert minden bizonnyal, amíg a pártja érdekei úgy kívánták, Kocsis Máté erőfeszítéseket tett polgármesterként és képviselőként Józsefvárosért. Arról, hogy ezeknek az erőfeszítéseknek a tartalma, iránya, szelleme és hatása mi volt, már sokat beszéltem a múltban és sok szó fog esni erről a jövőben is. Közismert, hogy szerintem a kerület jelenlegi súlyos problémái ennek az örökségnek a következményei.

De az is igaz, hogy abban a pillanatban, amikor a kerület választói egyértelműen kifejezték, hogy nem kérnek a Fideszből, a Fidesz is egyértelművé tette, hogy nem kér Józsefvárosból.

A párt akarata felülírta a helyiek akaratát

Így húzták ki egy tollvonással a kerületre szánt 1,125 milliárdos fejlesztési forrásokat az idei költségvetésből, így szavazták le azt, hogy ezt a pénzt visszakapják a józsefvárosiak a jövő évi költségvetésben, így és ezért tűnt el Kocsis Máté is a helyi közéletből. Ő frakcióvezetőként nem tudott, de nem is akart tenni semmit e döntések ellen.
Köszönettel tartozom annak – legyen az Kocsis Máté, vagy főnöke – , aki egyértelművé tette, amit régóta érzékeltünk itt a nyolcadik kerületben:

Kocsis Mátéra a pártcentrumban számít a Fidesz, tehát a kerületi lakosok nem számíthatnak rá itt, Józsefvárosban.

Ez egy érthető, de egyszerű hatalompolitikai szempontú válasz arra, hogy a helyiek egyértelművé tették: új korszakot nyitnának a Józsefváros életében.

Tudom, hogy sokaknak fáj most,

hogy Kocsis Máté tevékenységéről – vagy annak hiányáról – nem tudnak értékítéletet mondani egy parlamenti választáson.

Vigasztalja őket, hogy az értékítéletet most ő maga mondta ki azzal, hogy be sem száll a versenybe.”

https://www.facebook.com/pikoandraspolgarmester/posts/681571299151630

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük