Sorting by

×

Privát kampány-nyitó (4.) – Az igaz út talán kevés a győzelemhez, de csak az járható

Pivát kampány-nyitó sorozatunk záró részéhez érkezett. Néhány fideszes választási győzelmet megélve már tudjuk, hogy a regnáló kormánypárt a választási siker érdekében az engedelmes törvényhozástól a majdnem olyan engedelmes törvénykezésen át a Kubatov-legényekig minden eszközzel él a hatalom megtartása érdekében.

Akiknek elegük van a a Fideszből, azok remélhetőleg pénzzel is támogatják a pokolba küldését

Hogy ez gyakran törvénysértő?! Kit érdekelt, ha nincs hatóság, amely a törvénynek érvényt szerezne. Csakhogy! Amint ellenzéki jelölt vagy aktivista manőverezne a jog mesgyéjén, pillanatnyi kétsége nem lehetne a felől, hogy a törvény őre tüstént megtalálná, lesújtana rá. A kormánysajtó világgá kiáltaná a galádságot, s a jelölt bizonnyal megbukna. Vagyis az ellenzék nem alkalmazhat a Fidesznél megszokott törvénytelen eszközöket, részben ezért, részben meg azért mert tisztességes eszközökkel akar győzni. Az igaz út talán kevés a győzelemhez, de az ellenzék előtt csak az járható. Vannak egyéb hátrányok is, például az, hogy alig van független vagy ellenzéki tömegkommunkációs tér, s főként nincs elég pénz a kampányra, a csapatmunka finanszírozására. Kalapozni kell! Hitelt kell felvenni, az ellenzéki jövőt látó vállalkozók támogatását kell keresni, számlát kell nyitni a kispénzűek támogatása számára. Akiknek elegük van a a Fideszből, azok remélhetőleg pénzzel is támogatják a pokolba küldését. (Ha hivatalosan létrejön az ellenzéki szövetség, és megnyílik a bankszámlája, magam felajánlok 10 ezer forintot a választási kampány támogatására.) A tévé, a rádió, a nyomtatott sajtó már szinte csak ráadás, mert a pénzhiány és a Fidesz keményen korlátozza az ellenzék itteni megjelenését. (Alighanem csak ezért nem célszerű kivonulni a már teljesen politikai jelentőségét és hitelét vesztett Országgyűlésből, mert az ellenzéki pártok ott még legalább hallathatják a hangjukat .)

Még a nagy “fekete autók” is visszatérhetnek az utakra

Ez van. Innen kell nyerni! Muszáj!
Mert próbáljunk meg a jövőbe látni!
Ha a Fidesz nyer…! Erre most ne is gondoljunk!
Ha az ellenzéki választási szövetség győz kétharmaddal, akkor könnyebb lesz a NER lebontása és a IV. Köztársaság alapjainak lefektetése. Ám ha az ellenzék egyszerű többséggel győz, az lesz az igazi megméretés. Mert Orbán Viktor ugyan elveszti majd uralmát a törvényhozásban és a végrehajtó hatalomban, de megőrzi mindent opponáló erejét az Országgyűlésben, a jogszolgáltatásban és minden más, fideszes vezetésű intézményben, amely fontos az ország jogszerű működése szempontjából. És ezen erőközpontok révén akadályozza majd a jogállam és a demokrácia újrateremtését, a gazdaság fejlődését és a nemzeti jövedelem igazságosabb újraelosztását. Vagyis az új kormánynak azt a fogas kérdést kell megoldania: miként lehet jogszerű eszközökkel kibillenteni a hatalom végváraiból a Fidesz odaszögezett képviselőit. A kilenc éves mandátumuk lejártát a csak négy évig regnáló kormány nem tudja kivárni. Ha pedig céljainak megvalósításában akár csak részben kudarcot vall, ha a viszonyok nem javulnak érezhetően, akkor Orbán Viktor négy év múltán esetleg visszatér a hatalomba, s akkor Magyarországon kő kövön nem marad, személy, vagyon, közintézmény nem lesz biztonságban, s még a nagy fekete autók is visszatérhetnek az utakra..

kampány-nyitó

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.