A Kreml elzárta a csapot: amíg szankciók vannak, nem jön gáz az Északi Áramlaton

Oroszország Európába irányuló gázszállítása nem indul újra teljes egészében mindaddig, amíg a “kollektív nyugat” fel nem oldja a Moszkva elleni szankciókat az ukrajnai invázió miatt – közölte hétfőn a Kreml.

Kreml-zsarolás

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője az EU, Egyesült Királyság és Kanada szankcióit tette felelőssé azért, mert Oroszország nem szállít gázt a kulcsfontosságú Északi Áramlat 1 vezetéken.

A gázszállítás problémái a nyugati országok hazánk és több vállalat ellen bevezetett szankciókból adódtak

– mondta Peszkov az Interfax hírügynökség szerint. Peszkov megjegyzései a Kreml eddigi legélesebb követelései, hogy az EU vonja vissza a szankcióit, cserébe Oroszország újraindítja a gázszállítást a kontinensre.

Műszaki hibára hivatkozva kezdték….

A Gazprom pénteken jelentette be, hogy műszaki hiba miatt leállítja az Északi Áramlat 1-en keresztüli gázszállítást, melyet a német gyártmányú kanadai turbinák javítási nehézségeivel indokolt.

Azzal vádolták meg a nyugati országokat, hogy zűrzavart okoznak azzal, hogy megtagadták a Gazprom jogi garanciáit a javításra küldött turbinák visszaszállítására.

Orosz tisztviselők az elmúlt hetekben már nem titkolták, abban reménykednek, hogy az európai egyre növekvő energiaválság miatt megvonják Ukrajnától a támogatást.

Nyilvánvalóan egyre rosszabb a lakosságnak, az üzletembereknek és vállalatoknak is Európában

– mondta Peszkov. Hozzátette: ezekben az országokban egyre több kérdésük lesz a hétköznapi embereknek a vezetőik felé.

Kövesse cikkeinket a Google Hírek-en!

Forrás: propeller.hu/FT)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss!