Puzsér Róbert: Márki-Zay Péter eddig alapvetően szimpatikusnak tűnt – adok-kapok az “ellenzéki összefogásról”….

Az úgy kezdődött, hogy Márki-Zay Péter azt nyilatkozta, hogy megítélésé szerint az ellenzék egyetlen útja az összefogás és akik ezen az oldalon nem így látják, kerékkötői – “árulói” – Orbán és kormánya leváltásának. Puzsér Róbertnek – nem újdonság, mindig ezt vallotta – egészen más a véleménye.

Kard ki, kard!

“Márki-Zay Péter azt mondja, hogy aki nem vesz részt a mitikus, csodálatos és egyedül megváltó ÖSSZEFOGÁSBAN, az áruló. Arról az eszményi helyről, ahová az ÖSSZEFOGÁS eljuttat majd minket, egyelőre csak annyit tudunk, amennyit a zsidók az egyiptomi fogság után az Ígéret Földjéről: majd Mózes odavezet minket, majd Mózes megmutatja az utat, majd Mózes vizet fakaszt a kőből, és szétválasztja a Vörös tengert! Ha mindannyian Gyurcsány Ferencet…ööö…nem is, Szél Bernadettet…ööööö…vagyis Márki-Zay Pétert követjük, közösen célba érünk! Az ŐSSZEFOGÁSRÓL jelenleg semmit nem lehet tudni: nincs programja, nincsenek résztvevői, nincs idológiája. Momentán mindössze két információnk van róla: 1. tartalmazza Márki-Zay Pétert, 2. akit nem tartalmaz, az áruló.

Így Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor beszél. Így ők kérnek bizalmat. Így ők ajánlanak együttműködést. Ez az a politikai kultúra, amit meg kellene haladni. Vagy tévedek, kedves Márki-Zay Péter?

Ha jóindulatú vagyok, akkor Márki-Zay Péternek ez a kijelentése egy tizenöt éves kamaszfiú lelkületét, és világlátását tükrözi: „az az osztálytársnőm, aki nem smárol velem, mind kurva” – körülbelül ilyen minőségű mondás ez. Ismétlem: ha jóindulatú vagyok – és az vagyok, mert a Márki-Zay Péter eddig alapvetően szimpatikusnak tűnt.”

 

A megszólított jogán Márki-Zay válaszolt:

“Tisztelt PUZSÉR RÓBERT!

Megtisztelő bejegyzésében foglalkozik az általam sürgetett összefogással. Szívesen VÁLASZOLOK FELTETT KÉRDÉSEIRE – ugyanis nekem is alapvetően szimpatikusnak tűnik Róbert több éves politikai megnyilvánulásai alapján (a decemberi polgármester-jelölti felkérés elfogadásáról is éppen Róbert egyik videójának megtekintése után nyilatkoztam először pozitívan):

  • Nem gondolom, hogy bárkinek engem kellene követnie, jeleztem már, hogy semmilyen messiásvárásnak nem tudok és nem akarok megfelelni.
  • A rendszervaltas2018.hu oldalon közzétettem 12 PONTOT, amiben a rendszerváltást sürgető értelmiségiekkel egyeztünk meg még márciusban – ezen minimumprogram alapján örömmel csatlakozom bármilyen összefogáshoz a jövőben is
  • Nagyon restellem, ha megnyilatkozásaim kirekesztőnek tűntek, emögött az a keserű tapasztalatom húzódhat meg, hogy április 8. előtt hiába igyekeztem – sokakkal együtt – a jelenlegi parlamenti ellenzéki pártokat rávenni az együttműködésre, az ő szűklátókörűségük vagy akár egyéni érdekeik miatt nem sikerült megakadályozni az újabb kétharmadot.
  • Abban is biztos vagyok, hogy a kormány helyett egymást támadó és valódi alternatívát felmutatni képtelen ellenzékkel a pártállam lebontása a jövőben sem lesz lehetséges. Egy RENDSZERVÁLTÓ ÖSSZEFOGÁST épp azért tartok szükségesnek, mert a mostani korrupt rendszert a centrális erőtérben csak a jobb- és baloldaliak összefogásával lehet leváltani.

EGY VIDÉKI VÁROS KEZDŐ POLGÁRMESTEREKÉNT

nem gondolom, hogy az én feladatom lenne az országos ellenzék koordinálása, ugyanakkor kötelességemnek érzem, hogy a saját szerény lehetőségeimmel elősegítsem egy olyan Magyarország eljövetelét, ahol a jobbikosok, a baloldaliak, a már kiábrándult vagy még mindig a Fideszben gondolkodó tisztességes magyar emberek meg tudnak állapodni egy NEMZETI MINIMUMBAN, elkötelezettek a demokrácia, jogállam, piacgazdaság és az Európai Unió iránt.

További kérdésekre az ÖSSZEFOGÁSRÓL azért sem tudok válaszolni,

mert még NINCS. Érthető a sajtó érdeklődése, miután a FIDESZ MEGÍGÉRTE, hogy augusztus 19-én Hadházy Ákossal, Jeszenszky Gézával, Róna Péterrel és Hegedűs Istvánnal pártot fogunk alapítani. Magam részéről mindössze annyit nyilatkoztam az összefogásról, hogy szükségesnek tartom és örömmel csatlakozom hozzá, ha lesz. Megértem sokak INFORMÁCIÓHIÁNY miatti frusztrációját, ezért azonban kizárólag a beváltatlan ígéretet tevő Fideszt lehet okolni.

Szívélyes üdvözlettel:

Márki-Zay Péter

Postafordultával jött a viszontválasz Puzsér Róberttől:

“Kedves Márki-Zay Péter!

Köszönöm válaszát!

Sok tárgyban egyetértek Önnel, örültem a győzelmének, és sok sikert kívánok a munkájához! Annak terén azonban vitában állunk, hogy mi volna a helyes ellenzéki stratégia, amely az országot jó irányba fordíthatja. Persze ebben akár tévedhetek is.

Ahhoz viszont ragaszkodom,

hogy bizonyos demokratikus elveket akkor is tisztelni kell, ha az épp nem kifizetődő – még akkor is, ha rövid távon hátrányt jelent. Úgy gondolom, hogy nem azért vesztettek az ellenzéki jelöltek, mert nem fogtak eléggé össze, hanem mert nem kínáltak hiteles kritikát és világos jövőképet. De akár így, akár úgy: minden felnőtt magyar állampolgárnak joga van rajtkőhöz állni, hogy programot adjon. Ez a demokrácia.

Az „áruló” egy súlyosan elhibázott hívószó

négy évvel a parlamenti választás előtt. Különbnek kell lenni, mint a Fidesz, az MSZP és a DK: nem lehet mindenre hisztéria és kirekesztés a válasz. Muszáj némi nagyvonalúságot tanúsítani. A győzelem sem ér semmit, ha már nincs ügy, amit győzelemre vigyünk.

Tisztelettel: Puzsér Róbert”

Itt tart jelenleg a lovagiasság szabálya szerint lezajlott pengeváltás. Folyt. Köv.?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük