Minden bizonnyal a nagy meleg teszi, hogy egy hetes késéssel esett le a tantusz! Pedig olyan nyilvánvaló! Mert ugye az biztosan bugyutaság, hogy a sokat-próbált és látott nemzetvezető hagyta magát átrázni, vagy hogy önös érdek vezérelte volna?

Orbán mégis “emberből van”, van ott szív…!

Keressenek egy kellemesen légkondicionált helységet, ahol van egy kényelmes fotel – az sem baj, ha “olvasó”, nem kell félni tőle – és gondolják végig: mi vezérelhette Orbánt, amikor rábólintott a minden magyart közös 31 millió eurójától, azaz cirka 100 milliárdjától megszabadító ötletre.

- Hirdetés -

És akkor beugrott….

Mi is tudható a könnybelábadt szemmel múltba révedő, monarchiabeli tengerbirtoklást imitáló húzásról?

Szijjártó szerint:

“Magyarország egy 300 méter hosszú partszakasszal rendelkező, 32 hektáros területet vásárolt meg Trieszt kikötőjében 31 millió euróért, 60 éves koncessziós szerződés keretében, hogy a magyar vállalkozások innen bonyolíthassák le tengeri exporttevékenységüket.”

Ezzel szemben a szállítmányozási szakma szerint A tengeri export  szinte teljes egészében konténerizált:

magyarországi telephelyükön a cégek konténerekbe rakják az árujukat, majd elszállíttatják abba a kikötőbe, ahol a célországba tartó konténerhajó horgonyoz – bárhol is legyen az.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy

a Triesztben létesítendő terminál fizikailag nem alkalmas nagy konténerhajók fogadására:

partszakasza 300 méter hosszú, vize 13 méter mély. De még ha fogadhatna is méretesebb hajókat a magyar terminál, ahhoz le kellene szerződni hajótársaságokkal is, amelyek kegyeiért a kikötők kemény harcot vívnak, a magyar export pedig alig számít valamit e cégek forgalma felől nézve.

Értik már?

Csak arról lehet szó, hogy Orbán és kormánya belátták, hogy ha szóban persze kőkeményen amellett törnek lándzsát, hogy nuku migráns, ide egy szál sem jöhet, de a valóságban ki akarják venni részüket a menekültek fizikai segítéséből.

Mert ugye a megvett partszakasz sekélysége okán pontosan alkalmas a nem mély-merülésű hajók, ladikok fogadására, így világelsőként – ahogy az szoktuk mimagyarok – létesítünk menekültmentőhajó kikötőt!

A kereszténységük így nem válik vízzé

és egyben kifogják a szelet az undorító pletykákkal operálók vitorlájából, miszerint Orbán Viktor lelketlen, embertelen diktátor.

Akinek esetleg más megoldás jutott eszébe a fenti rejtély megoldására, szívesen vesszük és vitára bocsájtjuk oldalunkon!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét