Rátóti Zoltán kurátor a Színművészetiről: ha rajtunk múlik, a jelenleg ott tanító tanárok közül senki sem lesz földönfutó… – kin múlhat még?

Rátóti a második megszólaló kuratóriumi tagja a Színház- és Filmművészeti Egyetem újdonsült, Vidnyánszky Attila nevével fémjelzett irányítótestületéből. A Nemzeti Színház színésze a Pesti Hírlapnak fejtette ki nagy vonalakban a jövőre és a modellváltásra vonatkozó terveit.

Őt sem -ahogy a többi kinevezettet sem- javasolta senki….

Rátóti úgy képzeli el, hogy a hazai és a világ vezető szakemberei és művészei jelennek meg az egyetemen.

Kárpát-medencei kulturális bázis.

Technológiailag és infrastruktúrában 21. századi színvonalú művészeti felsőoktatási intézmény. Új, önálló campussal. Elégedett tanári karral és diákokkal.

Sajátja helyett a köz érdeke…..

Rátóti Zoltán azt mondta, a felkérést azért vállalta el, mert a szakmában eltöltött évek után már nemcsak a saját karrierrel kell foglalkozni, hanem azzal is, hogy javuljanak a jövő művészjelöltjeinek képzési körülményei. Szerinte ez

nagy kihívás, „hiszen az egyetemet elvégző művészjelöltek a nemzeti kultúra letéteményesei”.

A bejelentés óta a személyét és az intézkedést érő támadásokra számított, de, mint mondta, jobban viseli, mint gondolja:

„Ebbe is bele kell jönni, bár bizonyára ez a hitelrontás és a karaktergyilkosság kezdete csak.”

Tervek….

Nem tervezünk tisztogatást, minden egyéb híresztelés ellenére. Ha rajtunk múlik, a jelenleg ott tanító tanárok közül senki sem lesz földönfutó…

Azt nem árulta el a megválasztott, hogy kin múlhat rajtuk kívül a dolog…..

Mindenesetre a rövid távú tervek között a közelgő tanév sikeres elindítását megnevezte.

Forrás

idős

3 thoughts on “Rátóti Zoltán kurátor a Színművészetiről: ha rajtunk múlik, a jelenleg ott tanító tanárok közül senki sem lesz földönfutó… – kin múlhat még?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük