Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

“A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját”

– fogalmazott a kormányfő. Emiatt indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése – tette hozzá.

A Fidesz fővárosi frakciója hetek óta szeretné, ha ingyenes lenne a parkolás Budapesten. Karácsony Gergely főpolgármester nem támogatta az ötletet, mert szerinte a lépés forgalmi káoszhoz vezetne. Hasonlóan gondolkodott két fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter (V. kerület) és Pokorni Zoltán (XII. kerület), akik szerint

az ingyenes parkolás bevezetése sértené a helyben élők érdekeit, és megnövelné a forgalmat a kerületekben.

Ennek ellenére vasárnap rendelet született

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a kormány vasárnap a helyzet megoldása érdekében rendeletet alkotott, amely a Magyar Közlönyben még a nap folyamán megjelenik. Ennek értelmében

hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon

– közölte a kormányfő.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Az ingyen parkolás leginkább megint az önkormányzatok zsebéből lopja ki a pénzt. A bosszúállas egy újabb felyezete!

    • Szerencsére normális miniszterelnökünk van, nem olyan ostoba tolvaj, mint a karácsony, aki majdnem romlásba taszította Budapestet.
      A balliberálisoknál aljasabb és kártékonyabb fajta nem létezik a földön…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét