Rendőrkézen az idős nők réme

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság kifosztás és lopás bűntett miatt folytat büntetőeljárást a 40 éves budapesti H. János ellen, aki 2019. július 26-án délelőtt a Keleti pályaudvar aluljárójában egy idős hölgy nyakából kitépte a nyakláncát.

Követte, majd lecsapott

A nyomozás adatai szerint H. János először követni kezdte a kora miatt nehézkesen mozgó áldozatát, majd mikor kellő közelségbe jutott az asszonyhoz, egy hirtelen mozdulattal letépte a nyakláncát és megpróbált elmenekülni. Az aluljáróban többen észrevették a bűncselekményt és segítségért kiáltottak. A közrendvédelmi főosztály járőrei – akik a közelben gyalogos szolgálatot láttak el – meghallották a segélykiáltást és a menekülő férfit még az aluljáróban elfogták. Az intézkedés során a rendőrök megtalálták a nyakláncot is, amit H. János futás közben eldobott.

 Már máskor is tett ilyet

A járőrök a férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók azt is megállapították, hogy H. János egyezik azzal a férfivel, aki július 22-én Óbudán, a Kunigunda úton szintén egy idős nő nyakából tépte ki arany nyakláncát. A férfi akkor egy élelmiszerüzletben vette észre a 69 éves asszonyt, majd követte őt az utcára, mellé lépett és kiszakította nyakából az ékszert.

​​A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Jánost kifosztás és lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek  letartóztatásának indítványozására. Az erzsébetvárosi rendőrök a 83 éves sértettnek az ékszert visszaadták

Hasonló, de keményebb:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük