Salvini: “Orbán kettő nullra legyőzte Olaszországot”

Salvini beszél és közbe nem most először ragadja el a hevület, ha régi haverjáról, Orbán Viktorról van szó. 2018-ban azt vizionálta, hogy pár hónap és együtt kormányozzák az Európát. Az eredmény mára történelem….

Kölcsönös a vonzalom….

Amikor 2019-ben Salvini kibukott az olasz kormányból, Orbán nem győzte biztosítani őt nagyrabecsüléséről:

„Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során. Jövőbeni feladatai ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánok Önnek”

Máskor így vélekedett:

“ő az én hősöm, sorstársam is, (…) és van néhány tapasztalatom, amit meg tudok vele osztani”.

Most Salvinin volt a sor….

Magyarország népesedéspolitikáját dicsérte Matteo Salvini, a Liga vezetője a Comunione e Liberazione olasz katolikus mozgalom Riminiben zajló találkozóján péntek este – adta hírül az MTI.

Magyarország azon kevés országok egyike, amely hatásos családpolitikát gyakorolva szembeszállt az Európai Unióban tapasztalható demográfiai csökkenéssel.

A Liga vezetője azt mondta, Magyarországon emelkedett a születési ráta. Olaszországban az utóbbi egy évben 116 ezer gyerekkel kevesebb született – tette hozzá a jobboldali politikus.

A politika “a fiatalokhoz sem szólhat, ha nem tesz semmit annak érdekében, hogy a fiatalok családot alapíthassanak”

– jegyezte meg Matteo Salvini.

A focihasonlat tőle sem áll távol….

a család- és ifjúságpolitikában “Orbán kettő nullra legyőzte Olaszországot”.

Salvini megjegyezte, hogy a magyar parlament olyan családpolitikát fogadott el, amellyel a születési ráta 1,4 százalékról 1,6-ra emelkedett januárban. A PD képviselőházi frakcióvezetője, Graziano Delrio szerint

a jelenlegi olasz kormány a magyarnál is “fejlettebb” családpolitikát dolgozott ki, de “Olaszországban gazdasági fellendülés nélkül nem fognak újraindulni a születések”.

Hírfolyam>>>>>>>>>>

A Comunione e Liberazione olasz katolikus mozgalom minden nyáron Riminiben rendez találkozót

Az augusztus 23-áig tartó politikai-kulturális találkozó péntek esti beszélgetésén az olasz kormánypártok és az ellenzék vezető politikusai vettek részt. A téma a parlament szerepe volt a járványidőszakban. Felszólalt Roberto Speranza egészségügyi miniszter, valamint Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek elnöke is.

Az olaszországi járványhelyzettel kapcsolatban Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke, az Európai Parlament volt elnöke fenntartását fejezte ki Giuseppe Conte miniszterelnökkel szemben, aki szerinte megkerülte a parlamentet. Tajani hangsúlyozta, hogy a parlamentnek szélesebb hatáskört kell biztosítani.

“Nem lehet ekkora mozgásteret adni a miniszterelnöknek, aki egyedül dönt a teendőkről”

– vélekedett. Ehhez hozzátette:

“Orbán miatt emeltek panaszt, miközben Olaszországban sem követtek eltérő magatartást”.

salvini

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük