Schiffer András kilépett az LMP-ből

Schiffer András, az LMP egyik alapítója és egykori társelnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy megszüntette tagságát a pártban. Azt írta, az utolsó csepp a pohárban számára az volt, hogy Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselője csatlakozott az LMP parlamenti frakciójához.

A politikus szerint a szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme egyszerre globális és nemzeti sorskérdés, és egyetlen igazi parlamenti sikerélménye 2016 júniusában az volt, hogy indítványára az Országgyűlés határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására.

Emlékeztet, hogy két hónappal később az EU-Kanada egyezményről szóló vitában „Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott”, kijelentve, hogy „a szabadkereskedelem jó”. Ám Schiffer szerint a pártpolitikának addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat, és nem fordítva.

Persze lehet, hogy egészen más a kilépés valódi oka

Schiffer kilépése az LMP-ből ugyanis azt a korábbi pletykát is igazolni látszik, amely szerint a Fidesz egy alkotmánybírói poszt felajánlásával vásárolta meg a politikust. Aki pedig alkotmánybíró akar lenni, az nem lehet párttag… Azt persze nem lehet tudni, hogy mindez csak városi legenda vagy pedig kiszivárgott az igazság. A feltételezést már az is alátámasztani látszott, amikor Schiffer nemrég közölte: fel fog hagyni az aktív politizálással.

Az LMP közleménye

Az LMP közleményében reagált a hírre, ebben köszönetét fejezi ki Schiffer Andrásnak. Mint írták, nélküle ez a párt nem jött volna létre, és ma nem létezne. Ő rakta le az ökopolitika alapjait Magyarországon és az ő munkája is kellett ahhoz, hogy az LMP ma a régió legerősebb zöldpártja.

“Kilépését sajnálattal vesszük tudomásul, ugyanakkor sok sikert kívánunk neki a továbbiakban is” – zárul a közlemény.

(Forrás: Facebook, 24.hu, MTI)

Kapcsolódó:

Schiffer szerint a Hadházy-Sallai balhé csak a jéghegy csúcsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük