A több funkciója mellett a Terror Háza Múzeum igazgatója és legújabban az I. világháborús megemlékezésekért felelős kormánybiztos, Schmidt Mária a Guardiannek adott interjút a felerősödött európai xenofóbiáról szóló cikkükben.
[mnky_ads id=”10551″]

Bocsi, ezt [email protected]!

Ilyesmiket mondott:

- Hirdetés -

„Mi magyarok vagyunk, és meg akarjuk őrizni a kultúránkat. Nem akarjuk utánozni azt, amit a németek csinálnak, vagy amit a franciák csinálnak. Folytatni akarjuk a saját életmódunkat.”

[email protected], meg fogjuk nyerni az első világháborút…”, de csak ha Schmidt Mária is úgy akarja!

Hangot adott 2009-es sérelmének is, amikor Angela Merkel válaszra sem méltatta, pedig ő egy megemlékezésre invitálta:

„Csak egy magyarázat lehet erre. Jégből van a szíve”

[mnky_ads id=”10552″]
Az orbáni nomenklatúrának megfelelve azt is jövendölte, hogy akik most elhagyják Magyarországot, vissza fognak jönni, mert:

„rájönnek, hogy jobb itt, mint bárhol másol”

Itt ért el a beszélgetés a csúcspontjára:

„Németország, összehasonlítva, egy fiatal ország. (….) Nem szeretem, ha olyan emberek oktatnak ki, akik nem tudtak felállítani egy nemzetállamot 1871 előtt.« Schmidt irodája később emailt küldött, hogy tisztázza, ő ezt viccnek szánta.”

Egy blogbejegyzésben gyöngyszemre bukkantunk, ebből szemezgettünk: (a teljes írás a blogon olvasható)

Kommentek:

Remélhetőleg nem arra akart utalni Schmidt Mária, hogy csak mi magyarok akarjuk megőrizni az európaias életmódunkat? Ha magyar „életmód” alatt etnikai homogenitást érti, akkor téved. A zárt és bezárkózó társadalmak általában nem versenyképesek. Ugye az azért világos, hogy a most propaganda jelszóvá vált etnikai/vallási egységesség a nemzeti tragédiáinkból következik? Trianonnal leváltak a nemzetiségeink, majd a magyar állam hathatós segítségével kiirtották a vidéki magyar zsidóságot és brutális módon kitelepítették a magyarországi svábságot.

Nem a színes bőrű bevándorlóktól kell félteni a francia és a német kultúrát, hanem az „az amerikai populáris kultúra” áradatától. DE ma szerintem sokkal amerikaiasabb a magyar televízió, mint például a francia televízió.

Vicces, ha egy történész 1100 éves nemzetállami múltról beszél Magyarország esetében. Szűcs Jenő óta tudjuk, hogy a modern polgári nemzetállam a francia forradalommal született meg. Az első magyar független, modern állam a széthulló Monarchia romjain, Trianon után jött létre – és úgy tesz a történész végzettségű Schmidt Mária mintha ezt nem tudná!
[mnky_ads id=”10553″]

Megint áll a bál, kipattant Schmidt Mária újabb botránya

Schmidt Mária megint elzsidózta magát

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét