„b@ki, meg fogjuk nyerni az első világháborút…”, de csak ha Schmidt Mária is úgy akarja!

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve koordinálásáért felelős kormánybiztosi tisztség megszűnt, de Schmidt Máriát “az első világháború 100. évfordulójára történő méltó megemlékezés érdekében” íziben megtették az erről szóló megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztosnak. 

Schmidt Mária, a történelemtudomány Jolly Jokere

Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán reagált Orbán ügyeletes sztár-történészének új beosztására:

„Remek hír aranyozta be ezt az esős pénteki napot. Olvasom, hogy Schmidt Mária I. világháborús kormánybiztos lett. A méltán sikeres és népszerű történész asszony látja el az első világháború 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok koordinációs feladatait, ő szervezi meg az emlékbizottság működését, ő diszponál az állami pénzek fölött, s ő dolgoz ki koncepciót a köznevelésben a téma tanítására.

Mindez teljesen érthető az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévének sikeres koordinálása és lebonyolítása után.

Gondolom, első lépésben megjelennek a hatalmas utcai plakátok, amelyeken a fotók kissé felcserélődnek, s egy bizonyos Ferenc Ferdinánd nevű hírhedt boszniai szerb anarchista terrorista egy sorozatot ereszt Gavrilo Princip főhercegbe. Majd ezt követően, mondjuk Leslie Mándoki előadásában felcsendül a „Megállj, megállj, kutya Magyarország” című első világháborús szerbellenes, akarom mondani magyarellenes katonadal szerb szövege, a Dschinghis Khan dallamára.”

Schmidt Mária titulusai:

A Terror Háza Múzeum, valamint a XX. és a XXI. Század Intézet főigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára, 2013 óta tagja a jelenleg Balog Zoltán miniszter vezette Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottságnak, és vezeti annak Tudományos Tanácsadó Testületét.

A poszt alatti kommentekből:

„még ki kell találni, hogy milyen emlékmúzeumot építenek majd, amit nem adnak át…”

„Megfeledkeztél a világraszólóan sikeres holokauszt-emlékévről!”

„a plakátokon Ferenc Ferdinándot is Dózsa László alakítja majd…..”

„Közben átfunkcionálhatná a parlagon heverő Sorsok Házát is valamire. Tippeket ingyen nem adok!”

„Nem a látási zavarával, hanem a nézetzavarával, ill. a zavart nézeteivel van a baj!”

„b@ki, meg fogjuk nyerni az első világháborút…”

Ön mit tenne hozzá? Ha gondolja, küldje el szerkesztőségünkbe (szerkesztoseg@varosikurir.hu) és mi közreadjuk.

Szegény Schmidt Mária vagy hülyéskedik, vagy tényleg meghibbant

Schmidt Mária megint elzsidózta magát

Nagy a baj! Schmidt Mária tudata hasadt – szabad vitát hiányol

5 thoughts on “„b@ki, meg fogjuk nyerni az első világháborút…”, de csak ha Schmidt Mária is úgy akarja!

  • Hülye kuszaszemű kurvája hazánknak !!! ÉS MÉG ÉL !!!!!

  • Minden „valamire való” hatalom át/újra írja a történelmet. Ehhez pont ilyen „tudósokra” van „szükség” . Ilyen alapon Mohácsnál , Doberdónál , a Donnál mi voltunk a nyerők. Hajrá Magyarország , hajrá magyarok !

  • miert vinnyogsz te allandoan magadat produkálva?talan egy elsö napi forintositott cselekvesi programmal kellene beinditani a nyomorba dontott-altalatok is-népet suket duma helyett.mire való?igy élvezel?akkor hajrá-a nép ugy leszarja ezt a szófosást hogy minden baloldali is atszavaz csak azert is a fideszre.ha nem megy el ami 80% most zömében balon akkor 4/5-öd.honnan szalajtottak szép öcsem?

  • Ammennyinem ismét meg is nyeritek a választást , egy örömünk az ürömben mégis lesz. A 22 es választást amennyinem megtartják , a fidesz szavazóinak 80% úgy sem éli meg. Elég rád nézni ……..

  • A Fiatal Demokraták fiatal történésze meg fogja magyarázni, hogy miért vertük le a tatárokat Muhinál, miért vertük le a törököt 150 éves harcban, mi győztünk az összes háburúban amiben résztvettünk, s tegnap a színesbőrű fradi szívvel levertük a bolgárokat is. Mi magyarok. 10 kg krumliért el is hiszi a nép.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük