Horváth Richárd, Hatvan polgármestere – az augusztus 30-i közgyűlésen megszavazott határozat értelmében – gondolt egy merészet és szakítva a hagyományokkal a Hatvanhoz sehogy sem köthető, ám a regnáló politikai életben igen befolyásosnak vélt Semjén Zsoltnak adta a városa díszpolgára megtisztelő címét.

Nagy divat manapság a “díszpolgárság-adományozás”, nemrég Varga Mihályt érte a megtiszteltetés Karcagon,

- Hirdetés -

Varga Mihály a sztárvendég a karcagi esztrádműsorban – Van máááásik!!!!

de csak egy paraszthajszállal maradt le Kásler Miklós, viszont cserébe őt egy egész megye – Vas – találta érdemesnek a díszpolgár-cuccra.

Kásler egy nappal lemaradva Varga mögött, de díszpolgár lett!

Most beszállt az aranylánc-esőbe a jó öreg Semjén vadász is!

Volt már ott – ezt tette a városért!

A Hatvan Város ­Díszpolgára címet és az ezt ­szimbolizáló aranyláncot olyan állampolgár kaphatja meg évről évre, aki Hatvan város fejlődéséért kiemelkedően dolgozva kimagasló eredményeket ért el, maradandót alkotott, munkájával tovább növelte a város hírét és tekintélyét – írja a heol.hu.

Semjén bedilizne, ha nem vadászhatna! – még romolhat a helyzet….

 

Hogy jön a képbe éppen Semjén Zsolt? Ki tudja? A lényeg, hogy miniszterelnök-helyettes, jó lesz jóban lenni vele!

Az előterjesztést az augusztus 30-i ülésen szavazta meg a képviselőtestület,

és várhatóan szeptember végén adják át a kitüntetést – tudta meg a sztarklikk.hu.

A döntést követően még a helyi Fidesz-szimpatizánsok is felszisszentek, hiszen a díszpolgári cím történetében eddig sosem fordult elő, hogy ne szorosan Hatvanhoz kötődő személy kapta volna. Semjén Zsoltnak viszont csak annyi köze van a Heves megyei településhez, hogy 2014-ben részt vett a felújított Grassalkovich-kastély ünnepélyes átadásán.

Bíró József, a 60lap.hu-n ezt írja:

“Valamit ki kellett találnia Horváthnak,

hogy közelebb kerüljön a tűzhöz, mert a már ismert okok miatt, kiesett a kosárból. Két ember közül kellett választania, Semjén vagy Szabó. Vélhetően Szabót nem javasolta közülük senki, hiszen miután a díszes társaságot Horváth-al az élen kirúgták a Fideszből, nem maradt más csak Szinyei egyszemélyes KDNP-je.

Jól kiötlötték, hiszen így talán kérhetnek is valamit Semjéntől, bár azt nem tudom mit remélhetnek, amikor a KDNP-t is a Fidesz irányítja. Persze nem Hatvanban, mert Szinyei, miután az ujjá alakult Fideszbe felvették, a kenyértörés után kérte tagsága felfüggesztését. Azt nem tudom végül felfüggesztették-e Szinyeit, de igény akkoriban volt rá. Horváth, Szinyei oldalán harcol a KDNP és Semjén kegyeiért, kérdés, hogy egy díszpolgári cím elég-e hozzá?”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét