Kiemelt hírekVoks 2022

Semmi pánik! – Akár egy hetet is csúszhat az ellenzéki előválasztás második fordulója

MZP

Akár egy héttel is későbbre tolódhat az ellenzéki előválasztás második körének rajtja, ami eredetileg jövő hétfőn lenne. Úgy tudjuk, hogy a szavazólapok nyomtatásához és kiszállításához is több idő kell, de az informatikai rendszer megerősítésének is jót tenne a néhány napos haladék. 

Csúszhat az előválasztás második fordulója

– tudta meg a Népszava több forrásból. Információik szerint az előválasztást lebonyolító pártok, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum szakemberei azért vetették ezt fel, mert az eredeti tervek szerint jövő hétfőn rajtoló második körre késhet a szavazólapok nyomtatása. A második fordulóban, ha lesz egyáltalán, (az is lehet ugyanis, hogy már a ma záruló első forduló után is tudnak győztest hirdetni a miniszterelnök-jelöltek versenyében. Szerk.) a legtöbb voksot szerzett három miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni. Egy forrásuk szerint a lapok és az urnák eljuttatása a szavazókörökbe több időt vesz igénybe a tervezettnél. Ehhez egy ellenzéki vezető annyit tett hozzá, az informatikai rendszert is át kell hangolni, ami szintén komoly munka. Ráadásul épp a rendszer összeomlása miatt az első fordulót két nappal meghosszabbították, így a szakértők egyhetes csúszást javasoltak. Az ügyben a tervek szerint ma döntenek az ellenzéki pártok.

Kettő és hét nap között lehet végül a halasztás időtartama

A két napos halasztást egy szervező irreálisan rövidnek nevezte. Azt viszont minden forrásuk hangsúlyozta: az október 23-i megemlékezésekre és a tervezett közös ellenzéki demonstrációra végleges és teljes lesz az előválasztás eredménye, ebben nem lesz késlekedés.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

ellenzéki előválasztás

Szólj hozzá!