Semmi pánik! – Akár egy hetet is csúszhat az ellenzéki előválasztás második fordulója

Akár egy héttel is későbbre tolódhat az ellenzéki előválasztás második körének rajtja, ami eredetileg jövő hétfőn lenne. Úgy tudjuk, hogy a szavazólapok nyomtatásához és kiszállításához is több idő kell, de az informatikai rendszer megerősítésének is jót tenne a néhány napos haladék. 

Csúszhat az előválasztás második fordulója

– tudta meg a Népszava több forrásból. Információik szerint az előválasztást lebonyolító pártok, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum szakemberei azért vetették ezt fel, mert az eredeti tervek szerint jövő hétfőn rajtoló második körre késhet a szavazólapok nyomtatása. A második fordulóban, ha lesz egyáltalán, (az is lehet ugyanis, hogy már a ma záruló első forduló után is tudnak győztest hirdetni a miniszterelnök-jelöltek versenyében. Szerk.) a legtöbb voksot szerzett három miniszterelnök-jelöltre lehet szavazni. Egy forrásuk szerint a lapok és az urnák eljuttatása a szavazókörökbe több időt vesz igénybe a tervezettnél. Ehhez egy ellenzéki vezető annyit tett hozzá, az informatikai rendszert is át kell hangolni, ami szintén komoly munka. Ráadásul épp a rendszer összeomlása miatt az első fordulót két nappal meghosszabbították, így a szakértők egyhetes csúszást javasoltak. Az ügyben a tervek szerint ma döntenek az ellenzéki pártok.

Kettő és hét nap között lehet végül a halasztás időtartama

A két napos halasztást egy szervező irreálisan rövidnek nevezte. Azt viszont minden forrásuk hangsúlyozta: az október 23-i megemlékezésekre és a tervezett közös ellenzéki demonstrációra végleges és teljes lesz az előválasztás eredménye, ebben nem lesz késlekedés.

Kapcsolódó

 

ellenzéki előválasztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük