Frissítve! Mégiscsak hekker-támadás volt! – Leállt az ellenzéki előválasztás!

A 168.hu úgy tudja, kibertámadás történhetett. Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke azonban ezt cáfolta, nem sokkal később pedig az Országos Előválasztási Bizottság is megszólalt az ügyben.

Frissítés!!!!!!!!!!!!!!

„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét”

– írja az Országos Előválasztási Bizottság. A bizottság szerint

„nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”.

Szerintük az előválasztás azonnali folytatása „a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat” hordozna, ugyanakkor azt írják, ezeket a kockázatokat egy nap alatt kezelni lehet.

A szavazás szeptember 20-án hétfő reggel 7-kor folytatódik a tervek szerint

– írta meg a 444.

Délelőtt még így tudtuk:

Kínai hekkerek, á dehogy….!

Információik szerint azért állt le az ellenzéki előválasztás szavazási rendszere, mert egy Kínából induló hekkertámadás megbénította a rendszert. Magyar György szerint azonban nem ez történt. A Civil Választási Bizottság elnöke a 168.hu-val azt közölte, hogy

egyszerűen sokan voltak, és több helyen újra kellett indítani a rendszert – ez okozta a leállásokat.

Az Országos Előválasztási Bizottság közleményt adott ki, amelyet változtatás nélkül közlünk:

“Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere.

A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére. Az Országos Előválasztási Bizottság a folyamatok áttekintése során úgy döntött, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.”

Köszönjük a változást akarók sokaságának, hogy ilyen nagy számban jelentek meg a szavazópontokban már a reggeli órákban! Arra kérünk mindenkit, hogy

a mai napon, szombaton 12.00 után térjenek vissza az urnákhoz, és válasszák a számukra legkedvesebb jelölteket!

A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk.”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Leállt az ellenzéki előválasztás! - Nem kíbertámadás történt, egyszerűen annyian szavaztak, amitől besokallt a rendszer!

9 thoughts on “Frissítve! Mégiscsak hekker-támadás volt! – Leállt az ellenzéki előválasztás!

 • 2021.09.18 at 12:32
  Permalink

  Vegre egy normalis cikk a leallasrol! A balramagyar.hu mar kibertamadasrol beszel, holott mar az ellenzeki szakertok is megmondtak, hogy 2 orat kernek a rendszer bovitesere, mert hirtelen lett tulterhelt! Ha kibertamadas lett volna, akkor nem mondtak volna azt a szakemberek, hogy a jovo het folyaman a szavazok visszakapjak ezt a ket kiesett orat a szavazashoz. orbanek egy kalap szamocat se ernek, de ha heckelnenek, akkor sem erne meg nekik mar az elso ora utan ilyet tenni!

 • 2021.09.18 at 14:42
  Permalink

  Mi be sem tudtunk jelentkezni!Nem értem , ha tudtátok hány helyen indul a választás, akkor ez a
  Magyarázat nem logikus!

 • 2021.09.18 at 15:04
  Permalink

  Sajnos nem nekünk lett igazunk mégis hecker-támadás volt, ezt most már a szakértők is megerősítették, lásd frissítésünket!

 • 2021.09.18 at 16:15
  Permalink

  Várt valaki mást ettől a mocskos fidesz bandától.én az ellenzék helyébe mindegy kiket USA stb hivnám hogy blokkolják ezeket a fidesz szemeteket

 • 2021.09.18 at 17:32
  Permalink

  Juszt is el kell menni szavazni, a legjobb személyesen!

 • Pingback: Vásárhelyi Mária: ha a Fidesz szavazói között még vannak demokraták, akkor ez őket is fel kell háborítsa! - Városi Kurír

 • 2021.09.19 at 11:07
  Permalink

  A legteljesebb mértékben igazat adok Vásárhelyi Máriának.
  Ugyan is, ha büntetlenül meg lehet tenni, hogy egy – demokratikus vívmány gyakorlását . akadályozzák, megkísérelhetik annak ellehetetlenítését; akkor akár a magánéletünk területén, vagy más közéleti dolgokat illető tevékenységeinket – IS – következmények nélkül!
  Ezért, az Alkotmányvédelmi Bizottságnak és a Hírszerzésnek még abban az esetben is ki KELL vizsgálnia a tegnap történteket, ha az ” Összefogás Előválasztásában ” érdekelt felek ezt NEM tennék is meg!
  Ugyan is – tűrjhetetlen és megengedhetetlen -; hogy demokratikus jogainknak a gyakorlását BÁRKIK és bármilyen szándékkal nehezítsék, akadályozzák, vagy esetleg lehetetlenné tegyék!

 • Pingback: Szabad sajtó - Szabad jogalkotás - Szabad mélázás - Városi Kurír

 • Pingback: Hétfő reggel 7 órakor újra indul az ellenzéki előválasztás - tarolt a hekkerek "kamionja" - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.