Bizony, az “elkötelezettet” etetni kell! Eddig jól lavírozott a regnáló, igyekezett a legutolsó elvhűjének is csepegtetni némi betevőt. Lássuk be, az elveknek is élni kell valamiből, nem teremnek csak úgy a fán!

Harc a szemétdombért

Az eltelt közel 10 év alatt nagyjából kialakultak az erőviszonyok a Fidesz-piramis telítődött. Mivel egyre többen kezdték úgy érezni, hogy kora gyermekkoruk óta Orbán-funok, így Ők is helyet akartak a tűz körül. A szétosztásra szánt pénz, titulus azonban véges, így egymást kezdik lökdösni, helyezkednek, hogy felfigyeljen rájuk a nagy elosztó.

Így esett Füzesgyarmaton, az 5700 fős Békés megyei városban is

Bántalmazásig fajult a Fidesz füzesgyarmati alapszervezetének június eleji tisztújító gyűlése – írja a Magyar Narancs. A párttagok két ellentétes történetet mondtak el a lapnak.

Kovácsné Czeglédi Mária Tünde 2006 óta volt a helyi pártszervezet elnöke. Az utóbbi egy-másfél évben többször jelezte a budapesti Fidesz-központnak, hogy szabálytalanságok történnek a helyi csoportnál, de nem reagáltak rá. Szerinte azért kellettek új tagok, hogy a polgármesternek, Bere Károlynak meglegyen a szükséges támogatottsága.

Mindez Bere olvasatában: Kovácsné civakodó, összeférhetetlen ember, aki állandóan levelekkel ostromolta a pártközpontot, ezt a helyzetet pedig a tisztújításon sikerült feloldani.

A feloldhatatlan ellentét

A június 7-i ülés éles szóváltással indult arról, hogy kinek van és kinek nincs ott keresnivalója. A levezető elnöki asztalnál álló Kovácsné rátenyerelt a tagnévsorra, hogy kihúzza az oda nem tartozókat, és azt állítja: Takács Zsófia, a helyi Fidesz-szervezet tagja és Bere Károly felesége erőteljes mozdulattal kirántotta a keze alól a papírokat, ezután a polgármester bántalmazta.

Ehhez képest

Bere azt állítja, hogy a (már csak volt) pártszervezeti elnök Kovácsné feszítette hátra Takács Zsófia karját, hogy kitépje kezéből az asztalról felvett lapot. A polgármester elmondása szerint a felesége segítségére sietett, de nagyon óvatosan tette, hogy ne okozzon sérülést Kovácsnénak.

Csütörtökön érdemes lesz Magyar Narancsot vásárolni, mert a hetilap honlapján azt ígéri, hogy csütörtökön megjelenő számában oszt meg további részleteket arról, hogy mi volt a tettlegesség következménye.

megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét