Soros György és Mészáros Lőrinc titkos találkozója

December 28-30 között bizalmas megbeszélésre került sor Soros György és Mészáros Lőrinc között Felcsúton. Eddig semmi nem szivárgott ki abból, hogy miről tárgyaltak és milyen eredménnyel. Mindössze az előkészületek néhány részletéről tudott tájékoztatni a névtelenséghez ragaszkodó forrásunk.

Elterelés, elterelés hátán

A találkozás ötlete már régebben felmerült a kormány és Soros közötti nemhivatalos kommunikációban. Miután augusztus közepén sikerült megállapodni a helyszínben és az időpontban, megkezdődhetett az előkészítés.

A legnehezebb megoldandó probléma a Soros György minden lépését követő MOSZAD figyelmének elterelése volt. Soros György magánrepülőgépén utazott az olaszországi Brindisi városkába. Rövid sétát tett a kikötőben, azután betért egy divatáru-kereskedésbe, és innentől nyoma vesztett.

Mint utóbb kiderült, az üzletet a kikötővel összekötő, sűrítettlevegővel működő alagúton áthaladva szállt a sógora barkácsműhelyében épített minitengeralattjáró fedélzetére. A hajó a „Nyitott társadalom” Alapítvány trieszti műveleti bázisára vitte. Ott álruhát öltött (Hugo Boss öltöny nyakkendő nélkül), szemöldökig érő sötét parókát vett föl és Kövér László féle bajuszt ragasztott.

Ezzel nagyjából hasonlóvá vált egy vidéki középkáder politikushoz. Elbúcsúzott szeretteitől, és beszállt az erre a célra átalakított páncélozott Trabant Combiba. A gépkocsi kiválasztása, bár nem az eredeti terv szerint, utóbb zseniális ötletnek bizonyult.

A lappangás tárgya

 Soros György, aki sok évvel ezelőtt járt utoljára Magyarországon, abban a hiszemben volt, hogy a Trabanttal sikeresen elvegyülhet az utakon füstölő hatvanezer márkatársa között. Éppen ellenkezőleg! Ma már egy Trabant sokkal nagyobb feltűnést kelt, mint egy tűzpiros Ferrari. Ahol megállt, kíváncsi sokaság vette körül – főként a fiatalabb korosztály nem tudta értelmezni a látottakat.

A kormánynál kucorgó öregúrral viszont a kutya se törődött. (A Trabantot természetesen nem Soros György, hanem a csomagtartóba beépített, NASA által kifejlesztett robot vezette). A GPS így gond nélkül elirányította Felcsútra. A Kancsó Aréna előtt Mészáros Lőrinc és Családja fogadta, a protokolláris fotózást érthető okból mellőzték. Rövid köszöntés után a Köldöknéző Szakosztály női öltözőjében kialakított szállására kísérte vendégét az újdonsült oligarcha.

A tárgyalások témáját továbbra is homály fedi, de többek úgy vélik, hogy a magyar oligarcha, több más téma között, vételi ajánlatot tett a soros birodalomra, és magára a „Nyitott társadalom”-ra, mint márkanévre.

Hasonló téma

Már nem tudja követni, hogy mije van

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük