Soros szerint Trump egy szélhámos

Soros György pont akkor nevezi szélhámosnak az amerikai elnököt, amikor Donald Trump elkezdené komolyan venni Orbán Viktort. Igaz, a milliárdos filantróp azzal kapcsolatban szólalt meg, hogy nem hisz az amerikai részvénytőzsde szárnyalásának a tartósságában.

A New York Times már korábban megírta, hogy az amerikai elnök egyszerre tekinti ellenségének az EU-t és barátjának az annak egységét megtörni próbáló populistákat, így kerülhet végre Trump látószögébe Orbán.

A hamburgi Die Welt pedig arról ír hogy Soros nem hisz az amerikai részvénytőzsde szárnyalásának a tartósságában, és legutóbbi tőzsdei műveletével csaknem félmilliárd dollár értékben lényegében az esésére kötött fogadást. A Klubrádió által szemlézett német cikkben Soros szélhámosnak nevezi Donald Trump amerikai elnököt, aki rendre olyan nyilatkozatokat tesz, amelyekben saját érdemeinek tudja be a mostani kedvező tőzsdei klímát.

A Die Welt megjegyzi: érdekes egybeesés, hogy a magyar származású Soros György akkor köt fogadást az amerikai tőzsde árfolyamesésére – és ezzel egyúttal Donald Trump népszerűségének a csökkenésére – spekulálva, amikor az amerikai elnök elfordul elődje, Barack Obama Magyarország-politikájától. Trump szakít az Orbán Viktor magyar miniszterelnököt elszigetelni próbáló washingtoni irányvonallal, és új szakaszt hirdet meg a Magyarországhoz fűződő kapcsolatokban.

(Forrás: Klubrádió, hvg.hu)

Kapcsolódó:

Soros György születésnapjára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük