Ez a napKiemelt hírek

Szanyi: a szélsőjobbnak el kell takarodnia a színről!

Szanyi Tibor

Az orosz pénzekből finanszírozott szélsőjobbnak el kell takarodnia a színről, és egy demokratikus, szociális Európát kell építeni – mondta Szanyi Tibor, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

A cél: Európa bomlasztása

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a szélsőjobbra sodródott Fidesz révén Magyarországon is a szélsőjobb kormányoz. Az európai szélsőjobboldali pártok közös jellemzője pedig, hogy gyengéd orosz kapcsolatokat tartanak, amelynek célja Európa bomlasztása, támadása.

Szanyi Tibor „alkalmi szélsőjobbosnak” nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, mivel szerinte a kormányfő nem meggyőződésből, hanem pénzügyi megfontolásból választotta ezt a politikát. „Moszkvában van a pénz, Rómában meg a hit” – jelentette ki, furcsának nevezve, hogy a miniszterelnöknek a kereszténység védelmében nagyobb szövetségese Vlagyimir Putyin orosz elnök, mint I. Ferenc pápa.

Ausztriában annak említésébe is belebukott a kormány, ami nálunk napi valóság

Az MSZP alelnöke úgy folytatta, nem kívánja szidalmazni Orbán Viktort, mert szerinte most már mindenki látja, „kik az ő barátai, mit művelnek az ő barátai”. Az ausztriai előrehozott választást eredményező botrányra utalva megjegyezte, Ausztriában pusztán annak említésébe is belebukott a kormány, ami „Magyarországon napi valóság”.

A szocialista politikus megerősítette, pártja továbbra is elkötelezett szociális programjának véghezvitelében, amelynek része a közös európai minimálbér, minimumnyugdíj és minimális családi pótlék meghatározása.

Szanyi Tibor közölte azt is, megválasztása esetén jelentést készít az EP-kampányban történt európai orosz befolyásolási kísérletekről.

Putyin Oroszországa éket ver a tagállamok közé

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője elmondta, Európának közös felelőssége, hagyja-e, hogy egy „ellenséges idegen hatalom, Putyin Oroszországa” éket verjen a tagállamok közé, vagy erős, összetartó és szociális kontinenst épít.

Tordai Bence meggyőződésének nevezte, hogy „előbb-utóbb a magyarok is ki fogják kényszeríteni, hogy azt a hazaáruló bűncselekmény-sorozatot, amit Orbán Viktor kormányzásnak nevez, megfelelőképpen jutalmazzák”.

(Forrás: MTI)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

A szocialisták harcba szállnak Putyin trójai falova ellen

About Author

Szólj hozzá!