Szél: a konzultációs ívek esetében nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké!

Ki ne hallotta volna, hogy a kormány-megszólalók valamelyike azzal indokolt egy-egy lépést, sőt a koronavírus elleni védekezés mikéntjét is, hogy az “emberek kinyilvánították” véleményüket a konzultációs íveken és ők a végrehajtói a népakarásnak.

1,8 millió honfitársról szólt a fáma….

Igen ám, de Szél Bernadett és Hadházy Ákos úgy döntöttek, megnéznék, hogy mennyi az annyi. Nem árulok el titkot azzal: nem tehették.

Szél Bernadett nem hagyta annyiban

“Újabb fantasztikus levelet kaptunk a propagandaminisztériumtól: ezúttal arról tájékoztatnak, hogy a kormányzati honlap megújulása miatt nem működött a nemzeti konzultációs eredményeket tartalmazó link — de az új oldalon is elérhetőek az adatok.

Megnéztük, és másodszori nekifutásra sem sikerült működő linkeket küldeniük: a főoldal bejön, de az összesített és részletes adatokra mutató linkek ezúttal sem működnek — csak az archív oldalon. Profik, nem?

Mindenesetre megnéztük az adatokat és egy érdekes dologra bukkantunk

— ami közelebbről megnézve le is leplezett egy kormányzati hazugságot. A kormány ugye a teljes propagandamédiáját elárasztotta azzal, hogy közel 1,8 millióan töltötték ki és küldték vissza az íveket — csakhogy

a kormányzati honlap szerint a kérdőíveket 1 682 295 ezren töltötték ki, “azonban tekintettel arra, hogy az első kérdésre több válasz megadása is lehetséges volt, összesen 1 796 988 válasz érkezett.”

Magyarul nem a visszaküldők száma volt 1,8 millió, hanem a válaszoké

Ha valaki négyet ikszelt az első kérdésnél, akkor őt négy személynek vették, így lett 1,8 millió válaszból 1,8 millió visszaküldő.

115 ezerrel csaltak ezzel a módszerrel fölfele, meg még ki tudja hánnyal — nem tudjuk, mert nem engedik ellenőrizni.

Azonban ez is jól mutatja, hogy milyen kreatív megoldásokkal tornásszák föl a számaikat

— amellett, hogy milyen kreatívan értelmezik azokat. Mert láttuk azt is: Orbán Viktor szerint pl. az emberek nem akarják az oktatási intézmények bezárását,

miközben 61 százalék támogatta ezt a konzultáción (legalábbis az állítólagos adataik szerint).

Én tényleg nem hiszek el a Fidesznek semmit, de

miért kérdezték meg az embereket, ha nem érdekli őket a válasz?!

A nemzeti konzultációnak nevezett manipuláció színtiszta propaganda:

olyan számokat mond a kormány, amilyeneket csak akar, és úgy értelmezi az eredményeket, felülírva a matematika szabályait is, ahogyan akarja. És mindez nagyon sokba kerül nekünk.”

https://www.facebook.com/szelbernadett/posts/3317887561657496

Magyar Orvosi Kamara

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük