Kiderült, mit kóstál a nemzeti konzultáció! Mennyire saccoja?

2016 óta három konzultáció fejeződött be, és az utolsó jelenleg is zajlik a koronavírus és a gazdaság újraindításának témakörében. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kedden hozta nyilvánosságra az összegzést, amit elsőként az Azonnali írt meg.

Tipp?

Eláruljuk, hiszen minden bizonnyal ezért hoztak nyilvánosságra egy számot:

Összesen bruttó hét és fél milliárd – 7.500.000.000.- forint ment el az elmúlt négy évben kiküldött kérdőívekre.

Rogánék összesítője szerint

a mostani konzultáció gyártási és előállítási költsége egymillió híján 1,9 milliárd forint.

A pénz nagy részét – ahogy a többi esetben is – a Belügyminisztérium költi-költötte el a levelek és a kérdőívek címzettekhez történő eljuttatására, a küldemények összeállítására, valamint a nyomdai borítékok előállítására.

A nyomda 197 millióba került.

A kormány legdrágább “érdeklődése” a családpolitikai nemzeti konzultáció volt.

A költségek itt jócskán meghaladták a 2,2 milliárd forintot.

A Soros-tervről szóló konzultációra összesen 2 milliárd, az Állítsuk meg Brüssszelt címűre pedig 1,3 milliárd ment el. A költségek éppen e két, viszonylag gyors egymásutánban rendezett konzultáció között ugrottak meg. A Pintér Sándor vezette belügy az első konzultációnál még 1,2 milliárdból ki tudta gazdálkodni konzultációs ívek címzettekhez történő eljuttatását, a másodiknál viszont erre már több mint 1,9 milliárd forintra volt szüksége.

A konzultációk kommunikációs költései nem szerepelnek Rogánék listájában, pedig azok vélhetően a szorosan vett papírköltségeket többszörösen is meghaladhatták.

Forrás

Tóth Vera

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.07.20 - 10:22
  Közvetlen hivatkozás

  A költségek, melyek a hatalom fitogtatására pazaroltatnak, e hatalom alapjait ássák alá. De a legrosszabb, legszemtelenebb kormány, ha azon kívül csapás nem éri, sokáig nem tartathatja fel magát! ”Eötvös József Eszmék, gondolatok 1876. sorszámú gondolat.
  Emlékeztetnek, az állami megrendeléseket összefogó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) tavaly év végén 50 milliárd forintot költött kommunikációra, ami kétszer megújítható, tehát újabb 150 milliárd forintos burkolt Fidesz-kampányról van szó.
  “Már az is nagyon veszélyes, ha a kormányzat néha, mint Platón engedélyezte, hazudik. De mindinkább bizonyossá válik, nincs nagyobb veszély, mintha a kormányzat semmi egyebet nem tud, és nem tesz, csak hazudik, vagyis ha az egész államkormányzat a hazudozáson nyugszik.” Hamvas Béla

  Egész(ség) ügyi felmérés eredményei

  Az ágyszám csökkentő bizottság megállapítása szerint, a rendszerváltásnak van a legtöbb betege! A szülészet munka nélkül. A belgyógyász nyomorfekéllyel ápolja betegeit. A törvényhozásban a szív (elég)telenség aggasztó méreteket ölt. Ugyanakkor a vörös vérszívók kóros elszaporodása figyelhető meg, ami a szervezetet tovább gyengíti. A terepeauták tanácstalanok a kezelést illetően! Folyton vért kölcsönöznek, de a beteg saját vérét elszívják eladják! A sebész tehetetlenül nézi a sok sebből vérző országot! A fülész nem érti az elharapózó süketséget a jajkiáltások iránt! Az idegorvos idegbajt kap a sok bolondtól, aki őt akarja orvosolni. Az elmeorvos eszelősen keres egy ép elmét, hogy viszonyítási alapja legyen a bolondság eldöntéséhez. De nem talál olyan bolondot, aki hajlandó lenne magáról egy elmeorvosi vizsgálatot nyilvánosságra hozni. Az urológus a kiválasztást nem tudja feljavítani. A pangó vizelet a hólyagok feszülését okozza, s ez újabb feszültséghez vezet. A vérben felszaporodó vizelet az agy működését rontja (húgyagyúság), ami a katasztrófa bekövetkeztét előrevetíti. A boncmesterek a halálos kór okát boncolgatják. S a gyilkos vitákban erkölcsi hullák termelődnek, akik aztán temetetlenül tovább ülnek az ülésteremben.
  Cseppben a tenger, egészségügyünkben az egész ügyünk. 1992.

  Válasz
 • Avatar
  2020.07.20 - 10:28
  Közvetlen hivatkozás

  Orbán kudarcának okai lesznek
  Egy olyan rendszerrel szemben, amely mind az oktatásban, mind a kultúrában, a tudományos életben, az igazságszolgáltatásban vagy a törvényalkotásban mindent megtesz a demokratikus értékek leépítése érdekében, tehát éppen abban érdekelt, hogy minél kevesebb színtéren maradjanak meg a demokráciának, a másik tiszteletének, a toleranciának a nyomai, egyszerűen képtelenség mikro-projektekkel hatást elérni.
  A gazdasági építéshez nélkülözhetetlen egyrészt a vaskéz (a burzsoázia ellen¬állásának megtörésére, valamint a szükségszerűen jelentkező bomlási elemek, „a bűnözés, a korrupció, a spekuláció és mindenféle ocsmányság” ellen), másrészt a dol¬gozó tömegek önálló kormányzati tevékenysége. „Célunk, hogy a nyolcórás termelő¬munka elvégzése után minden dolgozó fizetés nélkül végezzen állami feladatokat”, vegyen részt az igazgatásban, a bíróságok munkájában, az alulról való ellenőrzés legkülönfélébb formáiban, amelyeket „különös buzgalommal kell fejlesztenünk”. [33] „Az ízig-vérig hazug és aljasul rágalmazó burzsoá sajtó

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük