Szerencs polgármestere: “ha együttműködünk, akkor van megértés és van elfogadása a kérésünknek” – és együttműködött!

Kéz kezet mos. Egyszer majd -például egy időközi választáskor- kérnek valamit, de no para, ő is kérhet, aztán vagy megteszik, vagy nem. Esetünkben a közpénz útját úgy terelgeti, aki teheti, hogy odamenjen, ahonnan az a bizonyos szívesség jött.

Minek ide választást csalni, ha megy “okosba”?

Nyiri Tiborral, Szerencs polgármesterével október 24-én készített interjút Kuti-Kurucz Hajnalka, a helyi televízió felelős szerkesztője. A beszélgetés 23. percében kényes témát hozott fel a riporter:

”Szeretnék az emberek hangja lenni, és szeretném ezt a kérdést feltenni, bármennyire is nehéz.”

A kínos kérdés pedig az volt,

hogy az októberi időközi választáson Szerencs független polgármestere miért a fideszes jelöltet, Koncz Zsófiát támogatta. A polgármester válaszát azzal kezdte, hogy ő egyfelől alapvetően jobboldali ember, de a fő ok ennél sokkal prózaibb:

”Én tudtam, hogy nagyon sok embernek nem fog tetszeni, hogy ajánlom Zsófit, de ’22-ig ez a hatalom fog fennállni, akivel egy polgármester, ha nem tud együttműködni, akkor duzzoghat a sarokban, és akkor nem haladnak az ügyek, mert egyszerűen másként nem működik ez a rendszer.”

Ne feledjük: 2020 Magyarországán játszódik a történet

“Éltem a Kádár-rendszerben, akkor is úgy működött az urambátyám kijárás. Akinek jó kapcsolatai voltak Bodnár elvtárssal és fölfelé, annak volt út, annak jutott ez is, meg az is.”

-mondta a kamerába a közszolga, egy polgármester, akinek fel sem vetődött a fejében, hogy mit tett.

„Így lett az, hogy a 42 település polgármestere közül, ha jól tudom 38 támogatta ugyanilyen formában, mint én, mert ez a világ így működik.”

A Fidesz egy éve a polgármesteri választáson nem Nyiri Tibor indította Szerencsen

Az okát nem fedte fel a városvezető. Függetlenként indult el, és csapatával nagyon megverte a Fideszt. Most viszont az időközi választáson, amikor a körzet országgyűlési képviselőjéről szavaztak, a szerencsieket a fideszes Koncz Zsófia támogatására buzdította, aki le is győzte az összellenzéki jelöltet.

Emlékeznek,

ez az a választás, amiről minden fidesz-megszólaló közölte, hogy fergeteges volt a győzelem és ebből is látszik, hogy a nép őket akarja.

(A szavazatok 99 százalékának feldolgozottsága alapján Koncz Zsófia nyerte a Borsod megyei 6. számú választókerületben az időközi országgyűlési választást, a szavazatok 50,87 százalékát gyűjtve be. Az ellenzék közös jelöltje, Bíró László a szavazatok 45,9 százalékát szerezte meg.)

Forrás

közpénz

2 hozzászólás

  • 2020.10.25 - 17:23
    Közvetlen hivatkozás

    Rohadt mocskos tolvaj banda!! Tényleg ezeknek annyi bőr van a pofáján, hogy szinte hihetetlen! Méltósággal, tisztességgel, becsületesen még veszíteni sem tudnak, csak csalással nyerni, hányinger!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük