Szijjártó felvette a nyúlcipőt!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem csak a futsalban remekel, a 299. helyen, 1:31:38-as idővel ért célba a vasárnapi budapesti 33. WizzAir félmaratonon.

A 10. félmaratonon túl…

A miniszter a verseny után az M4 sportcsatornának nyilatkozva Európa egyik legszebb futóversenyének nevezte a magyar fővárosban zajló rendezvényt.

Szijjártó Péter szerint helyes volna, ha a versenyt hosszú távon megtartanák Budapesten mint a város és az ország egyik fontos turisztikai attrakcióját. Kitért arra, hogy 70-nél több országból érkeztek futók a nemzetközi versenyre, így messzire elviszik majd Budapest és az ország hírét.

Arra a kérdésre, van-e a sportágban politikusok között verseny, azt mondta: biztosan van, de azért jobb, ha a futók összességéhez méri a tudását, mert ha csak a politikusokhoz méri a futóteljesítményét, az túlságosan pozitív képet festhet róla.

Nem kéne pályát módosítani?

Szijjártó Péter elmondta, hogy a mostani volt a tizedik félmaratonja és eddig a harmadik legjobb eredménye, így elégedett. Közölte, a félmaraton első 3-4 kilométerén az ember még tud figyelni a környezetére, utána azonban megszűnik minden, és vagy a túlélésért, vagy a még jobb időért küzd.

A jó futás az, amikor az ember csak a futásra figyel, semmi másra, a legjobb futás pedig az, amikor mindenre figyelünk, csak nem a futásra

– idézett egy mondást a miniszter.

A régi idők emlékére:

(forrás: MTI)

Vasárnap a Wizz Air átrendezi Budapest életét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük