Szijjártó Péter – aki magyar külügyérként tengeti mindennapjait – a hétvégi pihenőjét a Lázár-féle no go zónát feltehetően elkerülve Bécsben töltötte. Nem várta meg, míg beteljesül Matolcsy kollégája jóslata, hogy nemsokára utolérjük az osztrákokat a fővárosukkal együtt, öltöny-nyakkendő nélkül, lazán, békésen sétálgatott.

Ám ekkor….

A 444.hu beszámolója szerint egy olvasójuk társasága összefutott a schönnbrunni kastélyparkban és le is fényképezte a párt.

“szombaton (2019.03.23-án) barátainkkal látogattuk a schönbrunni kastélyparkot bécsben, ahol nagy meglepetésünkre egy adidas pulcsis, laza sziíjjártó péter jött velünk szembe feleségével, sikerült is lencsevégre kapni, sajnos nem túl fotogén de simán felismerhető”

A fotókat hazaérve “munkába vette”

A portál olvasója, aki magát “nem kicsit paranoiás”-ként jellemezte, nem akarta, hogy a barátai felismerhetők legyenek, ezért kitakarta őket. Nem is akárhogyan, az eredmény egyszerre lett vicces és mélyértelmű:

szijjartó
fotó: 444.hu olvasója

A “feljavított” kép tanulsága szerint a pár akkor még nem sejtette, hogy honfitársuk “burkát viselők gyűrűjében” készül az így ironikussá váló képet  közreadni. Ha több képet akar nézni a burka-gyűrűbe zárt külügyeinket irányítóról, itt megteheti.

Eörsi Mátyás bonckése alatt a Szijjártó-féle kommunikáció

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét