Szilveszteri taxis-balhé

A taxis társadalom évek óta bombázza a kormányt, hogy egyeztessen velük, mielőtt meggondolatlan rendeleteket hoz, amiket aztán össze-vissza, kutyafuttában módosítgatnia kell.

Aki megszívta, így járt

Tévedés ne essék, nem az a kérdés, kedveli-e valaki a taxisokat, mert akár igen, akár nem, mindenkit megillet, hogy ne játszanak a jövedelmével. Ez történt ugyanis most éppen velük, de holnap akár az Ön munkahelyével is megeshet, amikor a kormány egy rendelettel igyekezet szabályozni azt, ki lehet taxis, és hogy milyen autóval lehet űzni az ipart.

A holnapi naptól már egy bizonyos technikai szint alatti motorral rendelkező autóval nem lehet taxizni, így nagyon sokan előre megváltak az egyébként a régi rendelet szerint még használható autóiktól, és komoly, milliós kölcsönökbe verték magukat. Az emiatt pályaelhagyóvá válókról ne is beszéljünk. Ez az oka annak, hogy egyre nehezebb taxit találni, ezt megtapasztalhatják mindazok, aki ma, a szilveszteri csúcsban akarnak rendelni. A legtöbb társaság már fel sem mer venni rendelést, mert nincs aki teljesítse.

Tény, ami tény

Pártunk és kormányunk néhány napja – a december 28-i közlöny tanulsága szerint – úgy döntött, hogy akik nem vették komolyan a rendeletet és nem cseréltek autót, azok kapnak még egy év laufot. Hogy azokkal, akik már “kalandba verték magukat” mi lesz, szokás szerint nem törődnek az urak.

A taxisok vizsgáztatását is eltolták egy évvel, tehát aki vizsgázott, vizsgázott, aki nem, az anélkül nyomhatja tovább a gáz- és fékpedált.

Tehát marad minden régiben, azaz talán még sem, mert a Tarlós-féle főváros hallgat, ők alighanem jól megérdemelt jutalmukat költik és nem érnek rá a a taxisok gondjaival foglalkozni. A fővárosi taxis rendelet tehát – Orbán ide, Orbán oda – marad amilyen volt, Janus arcú, taxis-ellenes, illetve egyeseknek kedvező. Minden attól függ, ki a csókos, és ki van kilövésre jelölve.

Rögzítsük még egyszer: a törvénykezés egy demokráciában nem szimpátia, vagy antipátia kérdése, az viszont feltűnő, hogy a főváros állítólag első embere hallgat és alighanem a malacot locsolgatja elégett hozentreger-rángatás közben.

“Tisztelt Kolléga!Tájékoztatjuk, hogy a 176/2015 kormányrendelet a mai napon módosításra került. Ennek értelmében a taxi-vezetői vizsga elvégzésének határideje 2017. december 31. helyett 2018 december 31. lett. Ez azt jelenti számodra, hogy bár az eredeti határidőig nem végezted el a szükséges tanfolyamot, vagy ha igen, annak eredményét nem jelentetted be, mégis tovább végezted taxis tevékenységedet január elseje után. Amennyiben a januári tagdíjat is befizetted a főtaxi fuvart is biztosít számodra. Amennyiben nem fizettél be, úgy azt január 3-án, vagy azt követően pótolhatod. Üdvözlettel: Dudás Zoltán, “

írta Viber-üzenetében a taxisoknak Dudás Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közlekedési osztályának elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük