Sorting by

×

Sztrájkfenyegetés a Szeged-Hómezővásárhely szakaszon közlekedő tram-trainnél!

A Mozdonyvezetők Szakszervezete megkezdi a sztrájktámogatottság felmérését, és a küldöttközgyűlés következő ülésén dönt a lehetséges munkabeszüntetés időpontjáról és időtartamáról. Érintett a tram-train.

A MÁV-Start Zrt. mozdonyvezetői – akik a Vásárhely és Szeged között közlekedő tram-train járműveket is irányítják – érdekképviseleti szervezetünkön keresztül jelezték, akár sztrájkolni is hajlandóak, hogy béremelési igényüknek és a magas infláció miatt elszenvedett reálkereset veszteségük kompenzálásának érvényt szerezzenek.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének (MOSZ) szerdai tanácskozásán az a döntés született, hogy a következő hetekben arra kérik a mozdonyvezetőket, hogy aláírással nyilatkozzanak, támogatják a bérkövetelésük elérését célzó további akcióikat, illetve a bérkompenzációt kikényszerítő munkabeszüntetést. A MOSZ ugyanis nem fogadja el

  • hogy a magas infláció miatt tagjaik majd egyhavi keresetüket elveszítették,
  • hogy az elszenvedett reálkereset veszteség nem kerüljön kompenzálásra,
  • hogy a vasutasok rosszabbul járjanak, mint a nemzetgazdaság egyéb munkavállalói,
  • hogy nincs érvényes bérmegállapodás a MÁV-Start Zrt-vel.

A sztrájk időpontjáról és hosszáról később döntenek.

Szombaton parkoló autó miatt késett a tram-train

A Szegedről Hódmezővásárhelyre 18:38-kor elindult (33030-as számú) tram-train 25-30 perces késéssel közlekedett, mert Szegeden, a Zrínyi utcában egy szabálytalanul parkoló autós akadályozta a haladását – közölte a Mávinform.

Kapcsolódó

tram-train

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.