Tarlós beadta a derekát – sok köszönet nincs benne!

Mozgólépcsőkre szerelhető szerkezetekkel oldaná meg a főváros és Tarlós István a mozgássérültek közlekedését a 3-as metrón.

Hozna is, meg nem is

A főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este azt mondta, hogy minden állomást akadálymentesítenek, ahol nem lesz lift, ott vizsgálják “a kabinos szerkezet” működtetését, és várhatóan ezt a megoldás alkalmazzák majd.

Két olyan kis forgalmú állomásnál, mint a Pöttyös utcai és az Ecseri úti, nem tervezik ilyen szerkezet beépítését, helyette alacsony padlós buszokkal szállítanák tovább a mozgássérülteket – fűzte hozzá.

Neki legyen mondva…

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a szerkezetekben biztonságban és kényelemesen tudnak majd közlekedni a mozgáskorlátozottak. Elmondása szerint hasonló szerkezetek működnek például Berlinben, Dublinban, Londonban, Nápolyban és Párizsban.

Tarlós István közölte:

az Arany János utcánál nem építhető lift, mert ahhoz több sokemeletes házat le kellene bontani.
A kabinok a liftek költségének 20-25 százalékából megvalósíthatók. Európában hét cég gyárt ilyen szerkezeteket.

Csináljatok amit akartok, teszünk rá!

Budapest első számú polgára(?) megemlítette, hogy öt állomásnál vizsgálják a szerkezet alkalmazhatóságát. A főpolgármester rámutatott:

a Kúria megállapításaira alapozva mondjuk azt, hogy a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kezdeményezésnek nincs értelme. Az semmit nem befolyásol, ugyanis a referendum eredményessége esetén nem következik majd, hogy minden állomáson liftet kellene építeni.

A főpolgármester megismételte, hogy várhatóan decemberben kezdődhet el a 3-as metróvonal északi szakasza felújított alagútjának és állomásainak műszaki átadása. A műszaki átadás utáni hetekben mérhető, hogy mikor lehet majd használatba venni a metrót.

Horváth Csaba: Az a politikus rongynál is kevesebbet ér, aki nem hallja meg az emberek hangját

Tarlós nagyformátomú városvezetőként ugyan nem viselkedik ebben az esetben sem, de a Fideszhez való hűsége megkérdőjelezhetetlen. Feltehetően ő az egyetlen főpolgármester, aki a városa polgárai helyett a kormánypárt érdekeit tartja szem előtt.

Önkormányzati választás – ha minden igaz – 2019-ben lesz legközelebb!

(forrás: MTI)

Tarlós gyakorlatilag lehülyézte a szocialistákat

Tarlós hadakozik, Horváth Csaba aláírást gyűjt – népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséért

Az internet nem felejt: Tarlós István rosszul szereti Budapestet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük