Cinikus mondatok helyett a budapesti botrányokról beszéljen Tarlós!

A budapestieknek joguk van tudni, hogy a főváros és egyes kerületek fideszes vezetése mire költi a pénzüket. Ezért elvárjuk – írja a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében közleményében Horváth Csaba –, hogy Tarlós a csütörtökre meghirdetett sajtótájékoztatóján a civilek és az újságírók vegzálása, illetve az ellenzék szidalmazása helyett, a valódi kérdésekre válaszoljon! 

Lopott-e valaki a budapestiek pénzéből, és ha igen, ki?

Kikérte-e már a főváros vezetése a Budapest Szíve projektről készült OLAF-jelentést? Mi áll az EU csalás elleni hivatalának jelentésében: történt-e korrupció a beruházás során, ha igen, megtörtént-e a feljelentés és indult-e rendőrségi nyomozás az ügyben? Lopott-e valaki a budapestiek pénzéből, és ha igen, ki?

Elindult-e Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak vagy köreinek valamelyik cége a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. egymilliárd forintos tenderén? Más fideszes városvezetőkhöz hasonlóan, Tarlósék is tervezik-e kijátszani a tisztességes közbeszerzést, hogy Orbán családja vihesse el a budapestiek pénzét?

A budapestiek többet érdemelnek

A húsz luxusautó árába kerülő, de két év alatt használhatatlanná vált két elektromos busz ügye elegendő-e végre Dabóczi Kálmán menesztéséhez vagy Tarlós – az e-jegybotrány, a szétrohadó új metrók és villamosok ügye, valamint a 150 milliós rekordbüntetés után – ezúttal is megvédi-e a posztjára nyilvánvalóan alkalmatlan BKK-vezért?

A budapestiek többet érdemelnek foghegyről odavetett cinikus mondatoknál, éppen ezért ha Tarlós komolyan veszi a budapestiek tisztességes tájékoztatását, akkor a szokásos másfél-két órás semmitmondás helyett, ezúttal érdemben válaszoljon a fővárost érintő valódi kérdésekre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük