Telik a pohár. Vajon mi lesz, ha kicsordul? - Városi Kurír

Sorting by

×

Telik a pohár. Vajon mi lesz, ha kicsordul?

1956. októberében mindössze tíz éves voltam, éppen sakkbajnoknak készültem, s nemigen értettem a felnőtt világ dolgait, gondjaik nem is nagyon érdekeltek, ha három fivéremet és engem nem érintettek közvetlenül. De azért megkérdeztem apámat, miért van ez az egész kalamajka? Azt mondta: azért fiam, mert az emberek már nem képesek elviselni a saját kormányuk állandó hazudozását, azt, hogy nap-nap után becsapják őket, kisemmizik őket, fennen hirdetett nagy eszmék nevében erkölcsi és anyagi nyomorba taszítják őket. Betelt a pohár!

Hirdetés

Napjainkban is telik a pohár,

2021. júliusában (és tovább), a kormány hazudozik, becsapja, meglopja, jogaiból kisemmizi népét, s miközben fennen hirdeti a magyarság kivételességét, fokozatosan árokba taszítja a 99 százalékos többséget, hogy az egy százalék a mániákus vezérrel az élen élvezhesse a hatalom édes ízét és minden gyümölcsét.

Íme, a legutóbbi napok történései a hírek és forrásaik hevenyészett, önkényes kiválasztásában:

– (Kossuth Rádió) Világok harca!

Ez folyik mostanában Európában – mondta péntek reggel a miniszterelnök házi rádiójában, hiszen Brüsszel megtámadta Magyarországot, zsarolnak, fenyegetnek minket, késleltetik a helyreállítási pénzek folyósítását, a gyermekvédelmi (a homofób pedofil-) törvényről szóló népszavazás tehát (legkésőbb jövő februárban) azért kell, hogy a kormány a szavazók támogatásával megnyerhesse ezt a csatát. Orbán Viktor ismét megvádolta a Brüsszeli Bizottságot azzal, hogy LMBTQ aktivisták beengedését követelik iskoláinkba.

A bizottság ugyan ezt néhány napja már határozottan cáfolta, de ez meg kormánykörökben ugyan kit érdekel. Péntek reggelre Orbán (többségükben vidéki) hallgatói, talán hírt sem kaptak a kormány zsoldjában álló médiából a brüsszeli cáfolatról, nem tudják, hogy a miniszterelnök összevissza beszél. (Meglepő, de ezúttal Soros György megúszta a szemrehányásokat, a neve el sem hangzott.)

De a miniszterelnöki szózat legnagyobb része erről a gyermekvédelminek hirdetett ködevésről szólt, holott Brüsszel azért tartja vissza a helyreállítási támogatásokat, mert Magyarországon sérül a jogállamiság, a sajtószabadság és elviselhetetlenül nagy az állami korrupció, hiányos az ellenőrzés. Az EB valójában alapos reformokat követel a kormánytól, s eszébe sem jut a magyar szülőket a gyermeknevelés jogától megfosztani. Nem is tehetné, mert nincs hozzá sem hatásköre sem hatalma! (A megindított kötelezettségszegési eljárás a törvényben szereplő, nemi irányultsághoz kötődő európaijog-ellenes diszkriminációt veszi célba.) Orbán tehát beszél, de amit mond, az rémes.

A pénzt persze majd megkapjuk, „mert az nekünk jár!“

– állítja Orbán Viktor. Kígyót-békát kiabál az Unióra, de azért pénzt, sőt tiszteletet követel a magyaroknak! Pénz most éppen nem lesz, de azért a gazdasági programokat a kormány megindítja, a kiadásokat pedig átmenetileg a költségvetésből fizeti, s a támogatás utóbb majd kitölti a hiányokat. (A miniszterelnök úr nyilván azt hiszi, nekünk mindenre van pénzünk, amire ő csak akarja.)

Persze elmulasztotta megemlíteni, hogy a támogatások folyósítására csak bizonyos feltételek teljesülése esetén kerülhet sor. Így most csupán az a kérdés, hogy ezúttal Brüsszel mennyire veszi komolyan a közösség már érvénybe lépett szabályozását, amely a jogállamisági követelmények érvényesülésétől teszik függővé a kifizetéseket. A kormány a jelek szerint erre egyelő-re süket.

A lehallgatási botrányról a miniszterelnök egyetlen mondatot küldött az éterbe, jelesül kijelentette:

a belügyminiszter úr erről már mindent elmondott.

Szóval jól nézünk ki! Csak úgy ömlik a szennyes lé a pohárba! Viszont szólt arról legalább, hogy a járvány 4. hullámának megelőzésére tesznek néhány intézkedést. Hogy ez elég lesz-e? Ki tud-ja? Ha viszont ha az olimpia nálunk lehetett volna, minden normálisan végbement volna. (Azért ez már kész őrület!

– (Népszava) Nyomozást rendelt el az ügyészség a Pegasus ügyben. A hatóság jogosulatlan titkos információgyűjtés gyanújával indított eljárást

Kérem szépen! Ugyan mi a fenét nyomoznak, hiszen három illetékes kormánytag is hangsúlyozta a Pegasus-botrány kapcsán, hogy minden rendben van. Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kifejtette:

“Magyarország egy jogállam és mint minden tisztességes állam, a 21. században rendelkezik azokkal a technikai eszközök-kel, amelyekkel el tudja látni a nemzetbiztonsági feladatait. Egyebekben pedig
a titkosszolgálatok működtetése szakmai feladat Magyarországon, amely teljes mértékben független a politikától és ezeket a döntéseket soha nem pártállás, vagy foglal-kozás alapján, hanem az adott tevékenység alapján kell megítélni.“ (Figyeltetek, pupákok!?)

Pintér Sándor belügyminiszter szerint

„Magyarországon mindig betartják a jogszabályokat.“ – ennélfogva és nyilvánvalóan ehhez kétség sem férhet, tehát az ügyészségnek semmi dolga ebben az ügyben, ami nem is ügy. (Hallottátok pupákok?!)

No és a külügyminiszter? Szegényt a BBC faggatta. Megkérdezték tőle a nyavalyások: használta-e a magyar kormány a Pegasust? Szijjártó külgazdasági és külügyminiszter (ékesszóló macskajancsi) felszólította a BBC újságíróját, hogy ne kezdjen bele egy

“szovjet típusú propagandába!“

Közölte:

Magyarországon senkit sem figyeltek meg azért, mert nem ápol barátságos viszonyt a kormánnyal és minden törvényt be-tartottak a titkos adatgyűjtések során. Nohát! (Értitek már, pupákok?!)

– (Telex) A magyar kormány (csak úgy mint 2014-ben) nem tudott megegyezni Norvégiával, ezért inkább lemondott 77 milliárd forintnyi támogatásról.

A norvégok 4 milliárd forint elosztását maguk által kiválasztott, a kormánytól független civil szervezetekre bízták volna. A kormány ezt nem volt képes elfogadni, inkább lemondott a teljes támogatásról, amelyből 73 milliárdot az ezzel megbízott minisztériumok osztottak volna szét. Norvégia tagja az Európai Gazdasági Térségnek, és társult országa az EU-nak. Ezen egyezményekben foglaltak szerint nyújt támogatást azon EU tagországoknak, amelyeknek GDP-je az EU átlagának 90 százaléka alatt van. A támogatások kedvezményezettjei fontos közcélok megvalósítói és segítségre szoruló emberek lehettek volna:

 • Az Innovációs és Technológiai Minisztérium például 50 millió eurót fordíthatott volna klíma- és energiapolitikára,
 • 45-öt innovációra és a KKV-k támogatására,
 • 31-et helyi fejlesztésekre. A BM 31,5 millió eurót költhetett volna roma-integrációra,
 • az Emmi 17 milliót kulturális támogatásokra, 4,5 millió ment volna ok-tatásra és ösztöndíjakra is.

A támogatások folyósításának azonban az lett volna az egyik feltétele, hogy a felek megállapodjanak a 10,8 millió eurónyi civil forrás elosztásának szervezeteiről is. No, ez nem sikerült határidőre. A pénznek fuccs!

Vajon miféle szennyes emberek azok, akik inkább megfosztják az országot és a rászorultakat 77 milliárd forint támogatástól, semmint elfogadják, hogy az adományozó kijelölje a támogatások egy csekély hányadának elosztóit?

Ez talán csak egy csepp a pohárban. De a pohár tartalma alkalmasint már nagyon hamar kicsordulhat.

Kapcsolódó

 

pohár

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

4 hozzászólás

  • 2021.07.23 - 15:56
   Közvetlen hivatkozás

   “Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”
   ÉS MI IS TÖRTÉNT MIUTÁM FERIÉK ELMENTEK A P…
   Jött a zorbán:
   ÉS 2010-ben átvette az országot 20 milliárd (20 EZER MILLIÓ) eurós IMF kölcsönnel (5400 milliárd forintos) ADÓSSÁGGAL.Ennek ellenére 2011-től újra 3 évig jár a Gyes. 2013-tól átlag 25 %-kal csökkentették a háztartások rezsijét a víz csatorna és gázdíjakat. AZÓTA SEM EMELKEDTEK. ILYET MÉG EGYET NEMTALÁLSZ A VILÁGON ! Ma a gyerekes családok olyan jelentős adókedvezményben részesülnek, hogy három gyerek után gyakorlatilag nincs személyi jövedelemadó.
   ***
   Nem így van gina ?

   Válasz
   • 2021.07.23 - 17:42
    Közvetlen hivatkozás

    Nem. Érezhető adókedvezményhez csak az a család jut, amelynek van komoly adóköteles jövedelme.
    Ami az államadósságot illeti, a kormányzati szektor adóssága 2019. végén mintegy 31. ezer milliárd forint volt, GDP 66,3 százaléka. (KSH) De 2010. óta a magyar államadósság egy fillérrel sem csökkent, sőt a 2010-es 21 749 milliárd forintról 2020. III. negyedére 34 977 milliárd forintra emelkedett. Az újabb kötvénykibocsátások miatt , az adósság az idei végelszámolásban várhatóan 37 500 milliárd forint körül lesz. Hozzászólását egyébként köszönöm! (lp)

    Válasz
    • 2021.07.23 - 22:22
     Közvetlen hivatkozás

     “Érezhető adókedvezményhez csak az a család jut, amelynek van komoly adóköteles jövedelme.”
     ***
     Hja kérem Petike, ez való igaz, ehhez ugyanis “dúúúgozni kűűű”, nem elég közmunkán a mások nyakán élni.

     Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.