Terrorfenyegetés a “szomszéd” vonaton

Egy Bécsben élő 30 éves olasz férfi miatt kellet nagyszabású rendőrségi akciót indítani szombat délután Linz főpályaudvarán. A férfi a Bécsből Innsbruckba tartó vonaton ült, amikor telefonon arról beszélt hogy  bomba van nála, amit fel akar robbantani. A  beszélgetést akaratlanul is követő, rettegő utasok riasztották a rendőrséget.

Ellenállás akció közben

Amikor a Cobra tisztjei letartóztatták, a férfit az ellenállt  és megsebesített egy tisztet – közölte a rendőrség az APA-val. Több járőr száguldott a linzi vasútállomásra, a rendőrség szerint körülbelül 20-an érkeztek meg az akcióra.  A vonat utasai segítségével  kiderítették, hogy pontosan hol ül a férfi melyik fülkében. Linzben a rendőrök megrohamozták ezt a kocsit. A célszemély az akció során és megsebesített egy tisztet.

vonaton

Nem találtak bombát a vonaton

később az egész vonatot kiürítették és átvizsgálták, szinte centiméterről centiméterre folyt az alapos kutatás. A robbanóanyagkereső-kutya nem talált semmit sem a gyanúsított poggyászában, sem a vonat egyéb vagonjaiban . Az  őrizetbe vett a nyomozóknak  elismerte, hogy nincs nála bomba, de az első kihallgatásán más információt nem volt hajlandó elárulni.  Még nem lehetett megmondani, hogy van-e pszichés károsodása az olasz férfinak.

A linzi ügyész letartóztatás iránti kérelmet nyújtott be. A gyanúsítottat elszállították  a börtönbe. A vonat óriási késéssel haladhatott tovább Innsbruck felé. (oe24)

Hasonló

vonaton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük