Tico kiszagolta! – Nagy kábitószerfogás Szegeden

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai mintegy 62 kilogrammnyi kábítószert találtak egy szegedi mélygarázsban parkoló autóban, a drog becsült értéke 367 millió forint; a bíróság az ügyben elrendelte egy férfi letartóztatását.

A férfi elfogásakor egy nejlonzacskóból amfetamin és kokain került elő

Tico, a malinois kábítószerkereső kutya segítségével, egy szegedi mélygarázsban találták meg a KR NNI nyomozói azt az autót, amiben mintegy 62 kilogramm kábítószer lapult.

A KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának szegedi osztálya a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Készenléti Rendőrség bevetést támogató osztályával közösen tavaly december 29-én fogott el egy 47 éves szegedi férfit, aki – a gyanú szerint – a lakóhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét.

A férfi zsebében volt egy – mint később kiderült – rendszám nélküli autó kulcsa, a járművet a rendőrök egy közeli társasház mélygarázsában találták meg egy rendőrkutya segítségével, tele kábítószerrel.

Az autóban három csomagban kokain, négy csomagban MDMA tabletta, nyolc csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána volt

A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetamin 8 kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint 50 kilogrammot. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot – közölték. 

A nyomozók „vagyonvisszaszerzés keretén belül” a férfitől lefoglaltak három gépkocsit és húsz nagy értékű karórát, összesen 20 millió forint értékben. 

A KR NNI szegedi nyomozói a 47 éves F. Józsefet jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára, a bíróság el is rendelt. 

A férfi a kábítószerbirtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést viszont igen.

Forrás: Police.hu

Elfogtak hat kábítószer-kereskedőt Pest megyében