Titkosított ország – A kormány és vazallusainak izzadt arcáról is nemzetileg szentelt víz csorog

Sok bajunk van mostanában, ilyen-olyan veszélyhelyzetekben lubickolunk: a kormány számít minden eshetőségre… Közben nagy-nagy tűzijátékra készül, készítik föl Orbániát: közeledik a négynapos “vallásos muri”, ahogy Kübekháza polgármestere mondta. Pontosabban fogalmazva évek óta vallásos muriban élünk… a kormány és vazallusainak izzadt arcáról is nemzetileg szentelt víz csorog.

Ünnepel a kába ország

Most a muri évenkénti csúcsra járatására várunk, áhítatosan. Európa, sőt a világ(egyetem) legnagyobb augusztus 20-i tűzijátékával ünnepel a kába ország: akár akarja, akár nem. Mint ahogy vallásos muriba fojtják, fojtották már a társadalmat – azt a lakosságot, amely a csehek után a legkevésbé vallásos. Lesz itt minden: várnegye is, főispán is. A Keresztapa és fogadott családja, móriczi értelemben vett rokonsága földúlja, kifosztja az országot – teheti… Vannak ugyan tiltakozások, de gyengék: előre látható kifulladásuk.

Kihívó módon megemelték Orbán vazallusainak illetményét,

Az “ellenzék” pedig véget érni nem látszó lejtmenetben van. Naponként születnek rendeletek, határozatok, leginkább a “háborús veszélyhelyzetre” meg a migráncsokra hivatkozva – persze megy az intenzív sorosozó zsidózás, buzizás, brüsszelezés stb. is. Miközben egészségügyiek, oktatásban dolgozók béremelésére nincs pénz, kihívó módon megemelték Orbán vazallusainak illetményét, és sorozatosan jelennek meg rendeletek közmilliárdok célzott elajándékozásáról, a hatalom presztizsberuházásainak újabb és újabb támogatásáról. Ki győzi ezeket számontartani..? Beérnénk(?) egy-egy konkrét muri költségei, például Európa stb. legnagyobb tűzijátékára fordított közpénz körülbelüli nagyságának ismeretével. Ám orrunk tőle fokhagymás: 10 évre titkosították. Még 10 évre terveznek, legalább..! Bármikor bármit titkosítanak: hol “jogszabályra” hivatkozva, hol csak úgy. Aki akar, perelhet: néhány év múlva sikerrel is járhat – de kit érdekel a dolog már akkor..? Tulajdonképpen titkosított az egész ország.

Veszélyhelyzetekben élünk

Nincs idő a nyilvánosság azonnali tájékoztatására. Egyáltalán: bármilyen hiteles tájékoztatására… Leginkább csak a gyurcsányozó-sorosozó-buzizó stb. pártállami uszításra van idő. A titkosításhoz – ahogy máshoz, például a kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűvé nyilvánításhoz – nem kellenek valóságos és demokratikus törvényben meghatározott indokok: elég a hatalom akarata. Ha akarják, akár 40 centiméter magas kilátó építése is nemzetgazdasági jelentőségű lehet, s az ellopott közpénzek nagyságát akár 40 évre is titkosíthatják… Fékevesztetten dorbézol a kiterjedt rokonság – kihasználva a “veszélyhelyzetek” előnyeit. Vége lesz ennek, s talán hamarabb is, mint ahogy az föltételezhető. De mielőtt vége lehetne, letarolnak mindent.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Friss!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.